Meppelerstraatweg - Foto: Wouter Steenbergen
Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op ochtendmist, daarna zonnig

Zwolle – Dinsdagochtend is er kans op mistbanken in Zwolle en omgeving. Ook zou er wat lage bewolking kunnen hangen, die de zon aanvankelijk afschermt. Eventuele mist en bewolking verdwijnen vroeg of laat in de ochtend.

De zon verschijnt boven de stad en blijft de rest van de dag present. Het is droog en rustig weer met weinig wind. Voel je toch een zuchtje, dan komt het uit het zuiden. Na een fris begin met kans op autoruiten krabben verwachten we net als op maandag een hoge middagtemperatuur van ongeveer 12 graden. Normaal voor half februari is een maximumtemperatuur van ongeveer 6 graden. Het hogedrukgebied waaraan we dit weertype te danken hebben verplaatst zich van Duitsland richting Rusland.

Woensdag is dat te zien aan binnen schuivende sluierwolken. De zon komt er nog doorheen, na mogelijk een mistig begin van de ochtend. Het is droog met een fractie meer wind uit het zuiden. Nog steeds een milde temperatuur van circa 12 graden.

Donderdag wordt de bewolking dik. Tevens steekt er wind op uit het zuidwesten. Overdag kan al wat regen uit de grijze wolkenmassa vallen, in de avond wordt de kans op nattigheid veel groter.

Vrijdag valt de krachtige wind op. Windkracht 5 à 6 uit het westen tot noordwesten staat momenteel op de weerkaarten voor Zwolle. Buien trekken over het land, wellicht komt ook eentje hier over.

Artikel delen: