Deelnemers ClubHero’s maken kennis met aanbod Pelikaan

Zwolle – Om de jeugd in de wijken Diezerpoort en Holtenbroek te helpen bij het aanleren van gezonde gewoontes en het ontwikkelen van een actieve leefstijl is in september 2008 het project Club4Hero’s gestart. De komende weken staat het project in het teken van kennismaking met sport en bewegen bij de sportverenigingen op sportpark De Pelikaan. 

Bij Club4Hero’s sporten de deelnemers twee keer per week en krijgen zij begeleiding en voorlichting op het gebied van gezonde voeding. Ook krijgen zij sociaal-emotionele begeleiding: hoe ga je om met lastige situaties als pesten, vervelende gevoelens, weerstand bieden tegen ongezonde tussendoortjes en groepsdruk? Bij Club4Hero’s vinden de kinderen steun bij groepsgenoten en krijgen ze professionele begeleiding van een sportdocent, diëtiste en orthopedagoge.  

Het belangrijkste doel van het sport- en beweegprogramma is dat kinderen het plezier van bewegen ervaren. Binnen het programma maken zij zo breed mogelijk kennis met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten. Hiervoor wordt samengewerkt met verschillende sportaanbieders in Zwolle, zo ook de sportverenigingen op sportpark De Pelikaan.  

Het sportpark ligt centraal tussen de wijken Holtenbroek en Diezerpoort en biedt verschillende mogelijkheden: voetbal, hockey, paardrijden, tennis, korfbal en beachsporten.

De kinderen maken kennis met voetbalvereniging HTC, hockeyvereniging ZMHC en verschillende beachsporten. De vereniging komen eerst twee keer naar de vaste locaties van Club4Hero’s in de wijken zelf. De laatste les vindt plaats bij de vereniging op het sportpark. De beachsporten vinden allemaal plaats op het sportpark.  

Het doel van deze kennismakingstrajecten is kinderen te laten ervaren welke sport(en) zij leuk vinden, wat bij hen past maar vooral ook wat zij in de buurt van hun wijk kunnen doen. Zo worden kinderen gestimuleerd om zich na afloop van het project aan te sluiten bij een sportvereniging of sportaanbieder.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara Ernst, SportService Zwolle, 038-4236686.  

Club4Hero’s maakt onderdeel uit van het actieprogramma Samen Gezond. Club4Hero’s is een samenwerking van GGD IJsselland, SportService Zwolle, Travers, Icare, Medisport en Hogeschool Windesheim.

Artikel delen: