Intraverte opent tweede locatie in Zwolle

Zwolle – Na de succesvolle start van Intraverte in Zwolle vorig jaar aan openbare basisschool de IJsselhof, opende de stichting Intraverte per 16 maart een tweede locatie in Zwolle om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. Intraverte gaat aan de slag op scoutingterrein Vaandrig Lengton Groep op de Weezenlanden. Deze locatie is centraal gelegen en toch vrij van alle drukte. Intraverte biedt daar kinderoefentherapie aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en begeleidt daarnaast ouders en verzorgers. Centraal staat het kind en zijn hulpvraag, ouders en leerkrachten worden als hulptroepen ingezet.  

De werkwijze van Intraverte is uniek, het helpt kinderen bij het oplossen van problemen door te kijken naar de kwaliteiten van het kind. Zodoende worden er voorwaarden gecreëerd waardoor de oplossingen als het ware naar het kind toe kunnen komen. De natuurlijke ontwikkeling van het kind krijgt hierdoor de ruimte. De omgeving die het kind nodig heeft om te ontwikkelen, speelt hierbij een belangrijke rol. Intraverte werkt vanuit een driehoeksvisie, omdat overleg en uitwisseling van informatie met ouders en leerkrachten belangrijk is voor het optimaliseren van het traject.

Kinderen die bij Intraverte komen, hebben uiteenlopende hulpvragen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • Ik kan niet zo goed stilzitten, wat nu?
  • Ik word gepest, wat kan ik doen?
  • Hoe kan ik beter fietsen, zwemmen, schrijven etc.
  • Ik word zo snel boos, hoe zorg ik dat dit minder wordt?
  • Ik ben snel afgeleid, hoe kan ik me beter concentreren?
  • Ik voel me alleen, niemand begrijpt me, hoe kan ik vrienden vinden? 

Begeleiding bij Intraverte wordt geboden in de vorm van spel, waarbij het kind vanuit zijn eigen interesses en kwaliteiten stap voor stap kan werken naar succes. 

Belangrijk om te weten: begeleiding van kinderen en ouders/verzorgers wordt vergoed door de zorgverzekeraars. 

Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.intraverte.nl of contact opnemen via 0578-688127 of 06-53206966.

 

Artikel delen: