Openluchtbad op stoom voor nieuwe seizoen

Zwolle – De voorbereidingen in het Openluchtbad voor het nieuwe zwemseizoen zijn weer in volle gang. De afgelopen dagen is het erg mooi weer geweest en kon er veel gedaan worden aan het herstellen van de schade, zoals elk seizoen het geval is.

Elk jaar moeten de herstelwerkzaamheden van de baden wachten op het zakken van het grondwater. Als het grondwater nog te hoog staat kan namelijk het restwater in het bad niet weggepompt worden, omdat anders de betonnen bakken gaan ‘drijven’. Recentelijk was het wel zover en is al het water uit de baden gehaald. Dan komt gelijk de schade aan de bodem weer naar boven. Stukken van de bovenste afwerklaag zijn op verschillende plaatsen verdwenen en moeten dus weer opgevuld worden en scheuren moeten worden hersteld. Als dat eenmaal gebeurd is, moeten de vloeren en de wanden weer geschilderd worden. Dat is met de 6 baden een megaklus. Gelukkig worden de vaste vrijwilligers van het bad ondersteund door mensen van de Wezo die helpen bij het schilderwerk. En dit jaar krijgt de Vereniging ondersteuning via een ander front, waardoor voor het eerst de vloeren van het bad met een verfspuit blauw gespoten kunnen worden. Een innovatief initiatief om te kijken of hiermee tijd kan worden bespaard. Het is belangrijk dat het bad een goede laag verf heeft, want dit voorkomt algaanslag. Hoe gladder de laag, hoe minder grip alg krijgt.

Als dit allemaal klaar is, kunnen de baden weer gedoseerd gevuld gaan worden. Zes miljoen liter water gaat er dan bij elkaar weer in en het duurt vier tot vijf weken voordat alles op het juiste niveau is. De Vereniging Openluchtbad streeft ernaar om ergens in de derde week van mei weer open te kunnen gaan. 

Met bijna 6000 leden is het Openluchtbad de grootste Vereniging in Zwolle. Om verantwoord te kunnen zwemmen is er voldoende toezicht nodig van gekwalificeerde mensen. En aan die nodige mensen ontbreekt het dit komende seizoen nog aan. Een aantal mensen van het vorige seizoen hebben ook nu weer toegezegd de badmeesterrol op zich te nemen, maar een paar mensen heeft door omstandigheden moeten afhaken. Het Openluchtbad heeft daarom een dringend tekort aan Badmeesters die een afgeronde of bijna afgeronde (einde 3e jaar) CALO-opleiding hebben. Voor de periode eind mei tot en met augustus is het bad dan ook op zoek naar enthousiaste mensen die voldoen aan het basisprofiel en op een 0-uren-contract ondersteuning willen geven bij de invulling van het rooster. Deze functie kent een vergoeding conform de CAO Sport- Recreatie- en Ontspanningscentra. De Badmeesters zijn ingedeeld in de functie van Hoofd Zwemzaken B. Kortom, een heerlijke vakantiebaan.

Mochten mensen zich geroepen voelen een bijdrage te leveren aan het mooiste Openluchtbad van Nederland met een prettige werksfeer, dan kan men mailen naar: bestuur@openluchtbad-zwolle.nl .

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Als het grondwater nog te hoog staat kan namelijk het restwater in het bad niet weggepompt worden, omdat anders de betonnen bakken gaan ‘drijven’.

    Interessant! Ik had er nog nooit bij stil gestaan, dat dat een probleem zou kunnen zijn. Zo zie je maar weer, dat ik beter geen zwembaden kan gaan onderhouden! 😉

    De Vereniging Openluchtbad streeft erna om ergens in de derde week van mei weer open te kunnen gaan.

    “…streeft ernaar…” neem ik aan 🙂


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.