Werkzaamheden aan het spoor rond Zwolle en Deventer

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – ProRail werkt van vrijdag 24 februari tot donderdag 2 maart aan het spoor tussen Zwolle en Deventer. Ook wordt er gewerkt aan het spoor tussen Zwolle en Meppel en aan station Olst. Hierdoor valt het treinverkeer van en naar Zwolle uit.

Van vrijdag 24 februari 23.00 uur tot donderdag 2 maart 6.30 uur rijden geen treinen tussen Zwolle en Deventer. Ook is station Zwolle in de nacht van zaterdag 25 februari tot zondagochtend 7.15 uur niet bereikbaar voor treinverkeer. Daarnaast is er zondag 26 februari geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Deventer, Zwolle en Heino en tussen Zwolle en Meppel, Dalfsen en Raalte.

NS en Keolis Blauwnet zetten daarom bussen in. Vooraf worden reizigers geïnformeerd via vooraankondingsborden op de stations, e-mail en omroepberichten. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de NS reisplanner te raadplegen.

Tussen Deventer en Zwolle zet NS snelbussen tijdens de werkzaamheden. Ook rijden er stopbussen tussen Deventer, Olst, Wijhe en Zwolle.

Op zondag 26 februari rijden er bussen tussen Zwolle en Meppel van 7.15 tot 19.15 uur. Keolis Blauwnet zet die dag bussen in op het traject Zwolle – Enschede. Er rijden bussen tussen Zwolle, Heino en Raalte. Tussen Heino en Enschede rijden de treinen volgens de normale dienstregeling.

Op station Olst wordt een aantal wijzigingen aangebracht. Zo wordt perron 1 weggehaald. Reizigers kunnen voortaan altijd vanaf het middenperron in de trein stappen. Ook de blindengeleideroute wordt recht gelegd, wat navigeren voor blinden en slechtzienden makkelijker moet maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)