Michiel Veenstra met de voorlopige tussenstand - Foto: Robert Westera
Michiel Veenstra met de voorlopige tussenstand
Foto: Robert Westera

Benefietavond in Hedon brengt 16.000 euro op voor Turkije en Syrië

Zwolle – Poppodium Hedon in Zwolle en radiostation KINK organiseerden woensdagavond, de dag van de landelijke radio- en televisieactie voor Giro555, een benefietconcert. Blaudzun, Paceshifters Wodan Boys en anderen traden op.

De volledige opbrengst van de kaartverkoop, horeca en lockers gaat naar Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Donderdagochtend werd in het KINK-programma KINKSTART door dj Michiel Veenstra bekendgemaakt dat de avond 16.000 euro heeft opgebracht. Dit bedrag loopt nog op aangezien er nog steeds een donatie kan worden gedaan.

Tijdens de benefietavond liep Hedon vol met muziekliefhebbers en luisteraars van KINK die allemaal gedoneerd hebben om binnen te komen. Het publiek genoot massaal van optredens door artiesten als Bumble B. Boy, Blaudzun, Orange Skyline en vele anderen.

Frontman Stefan van der Wielen van Orange Skyline: “Wat fijn dat er goede mensen zijn die willen helpen!” Seb Dokman van Paceshifters opende hun show met een dankbaar woord: “We vinden het erg mooi dat we op deze manier onze bijdrage kunnen doen aan deze speciale avond.”

Het idee voor het concert ontstond vrijdagmiddag in het programma KINK Rush Hour, de Vrijmibo Editie. KINK-dj’s Tim Op het Broek en Joy Stempher belde in een spontane opwelling met Hedon of zij er iets voor voelden om de handen ineen te slaan. Dankzij snel schakelen van veel betrokken partijen en artiesten kreeg de avond in een razendsnel tempo vorm.

“Ik ben enorm trots op wat we in korte tijd neer hebben gezet vanavond. Dankzij de belangeloze inzet van medewerkers van Hedon, KINK en optredende artiesten hebben we een mooi bedrag kunnen toevoegen aan de toch al prachtige opbrengst van de actiedag van Giro555,” aldus Michiel Veenstra die de avond in Hedon presenteerde.

Foto's 2
Wodan Boys - Foto: Robert Westera
Wodan Boys
Foto: Robert Westera
Artikel delen: