Woonzorgcentrum Fermate - Foto: Wouter Steenbergen
Woonzorgcentrum Fermate
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking en wind

Zwolle – Vrijdag is het vooral de zuidwestenwind die de aandacht trekt in Zwolle. Die neemt in de ochtend toe naar kracht 4 in de stad, een herfstachtige windkracht 5 kan in het buitengebied worden aangetikt. Houd daar rekening met windvlagen tot 70 kilometer per uur. Vrijdagavond neemt de wind sterk af.

De bewolking heeft de overhand en de kans op doorbrekende zonnestralen is gering. Ook gering is de kans op neerslag. De paraplu kun je vooral in de vroege ochtend en in de avond mogelijk toch nodig hebben. Erg nat zal het echter niet worden. De temperatuur is bovengemiddeld hoog voor half februari. ‘s Morgens is het ruim boven nul en ’s middags wordt het circa 12 graden. Door de stevige wind wordt die temperatuur voor het gevoel wel gedrukt.

Het carnavalsweekend belooft wisselvallig te worden. Zaterdagochtend steekt weer een forse wind op uit richtingen rond west. Ook passeert dan een actief regengebied Sassendonk. Met een beetje geluk is de meeste regen voorbij wanneer de optocht zaterdag om twaalf uur begint. In de middag houdt de wind zich geleidelijk rustiger.

Een volgend regengebied wordt in de nacht van zaterdag op zondag boven Sassendonk verwacht. Dat is zondagochtend voorbij en dan breekt de bewolking eindelijk. De zon komt er ’s morgens bij en er staat niet veel wind uit noordelijke richtingen. De middagtemperatuur is ongeveer 9 graden.

Artikel delen: