Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs en droog

Zwolle – Dinsdag is er meer rust in de atmosfeer. De wind is beduidend zwakker dan op maandag: zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit het westen tot zuidwesten. Grijze bewolking houden we, met weinig uitzicht op zonneschijn in Zwolle.

Een enkel spatje motregen kan uit de grijze wolkendeken vallen, maar dat stelt eigenlijk niks voor. De temperatuur varieert weinig: van ongeveer 9 graden ’s morgens tot zo’n 11 graden in de middag. Doordat de wind zich koest houdt, merk je pas hoe zacht het eigenlijk is voor februari. In de avond en in de nacht naar woensdag nauwelijks nog wind. Intussen is vanuit het westen een storing op weg naar onze omgeving.

Woensdag arriveert de storing boven de stad. Eerst met verse bewolking en ergens in de middag met lichte regen. Een preciezere aankomsttijd hopen we in het komende weerbericht te hebben. De bewolking is dan dik bij een matige wind uit richtingen rond zuid. Ook woensdagavond hebben we nog te maken met lichte neerslag.

Donderdag houden we het met een beetje mazzel droog. De zon heeft tijdelijk betere kansen, zonder dat het zonovergoten wordt.

Vrijdagochtend trekt vanuit het noorden een actief regengebied over met wind. Daarachter stroomt koudere lucht onze kant op. De temperatuur overdag duikelt richting 5 à 6 graden. Ook in het weekend zitten we op dat temperatuurniveau, wat iets onder normaal zou zijn voor de tijd van het jaar.

Artikel delen: