Topsportopleiding wil ieder talent ontplooien

Zwolle – De prille succesformule van het Centre for Sports & Education zal vanaf volgend jaar worden uitgebreid. De topsportschool van Landstede, Thomas a Kempis College en TalentStad introduceert een hockeyclass en een voetbalclass voor talent uit de regio. Hierdoor krijgen getalenteerde sporters de kans hobby en opleiding perfect op elkaar af te stemmen. De Zwolse en regionale sportclubs profiteren mee.

 

“We willen dat elk talent de kans krijgt zich te ontplooien”, zegt directeur Tjeerd Biesterbosch van het Centre for Sports & Education. “Dit schooljaar hebben voetballers, volleyballers en basketballers hun gecombineerde sport en onderwijsprogramma in het Centre gevolgd. Volgend schooljaar gaan we dit uitbreiden met andere sporten. We starten bovendien met een speciale hockeyclass en een voetbalclass op het Thomas a Kempis College, dat de lessen en trainingen exclusief gaat faciliteren. De leerlingen stromen in op het TAK en krijgen binnen het onderwijsprogramma hockey- en voetbaltrainingen aangeboden. De teamtrainingen volgen ze bij de eigen vereniging. De extra trainingsuren worden verzorgd door het ervaren trainersgilde van het Centre for Sports & Education.”

Hockeyclass vult een leegte op

“Dit komt de vereniging ten goede,” verwacht directeur Gerdien Pastink van het Thomas a Kempis College. “Door de extra trainingsuren in de hockey- en voetbalclasses verbetert de kwaliteit van de verenigingen.” “De verenigingen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de plannen en loven het initiatief”, merkt Biesterbosch. “Verenigingen als ZMHC, Tempo’41 en Hattem hebben immers de ambitie om het niveau te verhogen.” 

Een goede toekomst tegemoet

De voetbalclass is bedoeld voor spelers die over het talent beschikken om uit te groeien tot een verdienstelijk hoofdklassespeler. Met meer trainingstijd tijdens schooluren moet dit mogelijk zijn, waarbij goed onderwijs uiteraard niet wordt vergeten. Biesterbosch: “Deze classes zijn vooral bedoeld om je sporttalent verder te ontwikkelen.”  

Voorlichtingsavonden

Op maandag 20 april en dinsdag 12 mei is er op het Thomas a Kempis College (Schuurmanstraat 1 te Zwolle) een speciale voorlichtingsavond voor leerlingen en ouders. De avond start om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.cse-zwolle.nl en www.thomasakempis.nl.  

 

 

 

Artikel delen: