Groeneweg - Foto: Wouter Steenbergen
Groeneweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wegtrekkende regen

Zwolle – Donderdagochtend heeft Zwolle te maken met een neerslaggebied. Het is aan het wegtrekken naar het oosten. Bewolking houdt de overhand nadat de regen weg is. Daarna blijft een enkel buitje mogelijk.

In de avond verdwijnt ook veel bewolking, maar deze opklaringen vanuit het noorden bereiken ons pas wanneer de zon al onder is. De wind is gedraaid. Deze komt uit noordelijke richtingen, is ’s morgens zwak en ’s middags matig, kracht 3. De temperatuur in de middag is ongeveer 9 graden, ‘s morgens zo’n 2 graden lager. In de avond en nacht naar vrijdag kan het onder de opklaringen flink afkoelen. Het kwik benadert dan het vriespunt, wat vrijdagochtend kan uitdraaien op autoruiten krabben.

Vrijdag wordt uit het noorden een storing met regen boven Zwolle verwacht. ‘s Morgens is de bewolking toegenomen en wordt het nat. In de middag is de storing voorbij en hebben we goede hoop op felle opklaringen, hoewel buitjes nog wel een optie zijn. De wind is vrijdag stevig, in de ochtend uit het westen, toenemend en ruimend naar het noordwesten met in de stad een forse kracht 4. Een middagtemperatuur van circa 8 graden.

In het weekend zijn de perspectieven voor de zon prima. Zaterdag is er nog kans op een verdwaald buitje, zondag zou van vroeg tot laat wel eens compleet droog kunnen zijn. De temperatuur doet een stap terug; het is wellicht even wennen aan 6 graden overdag en lichte vorst ‘s nachts.

Kijken we even over het weekend heen, dan zien we een reeks droge dagen met nachtvorst en grote kans op zonneschijn. Overdag een temperatuur in de buurt van 5 graden in Zwolle.

Artikel delen: