Zwolse minima-gezinnen hebben mooie middag op IJsbeelden Festival - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwolse minima-gezinnen hebben mooie middag op IJsbeelden Festival

Zwolle – Stichting Kind in Beeld heeft woensdag in samenwerking met het IJsbeelden Festival zo’n vierhonderd kinderen en ouders uit Zwolse minima-gezinnen een ijskoude, maar onvergetelijke middag bezorgd.

Vóór corona was een bezoek aan het IJsbeelden Festival in de IJsselhallen in Zwolle een vast onderdeel in het programma van Stichting Kind in Beeld. Nu hebben het IJsbeelden Festival en Stichting Kind in Beeld de handen weer ineen geslagen. Anne van den Beld van de Zwolse Stichting Kind in Beeld: “De mensen hebben het tegenwoordig al zo moeilijk en zeker onze doelgroep. Een plezierig uitje met de kinderen zit er gewoonweg niet in en daarom is het des te mooier dat we ze nu een leuke middag kunnen bezorgen.”

En een leuke middag was het zeker. Naast al het moois aan ijssculpturen in het thema ‘What a wonderful world’ konden de kinderen en ouders even opwarmen met een warme chocolademelk en genieten van een lekkere gevulde koek.

“Toen ik wist dat dit jaar het IJsbeelden Festival door zou gaan heb ik gelijk contact gezocht met Stichting Kind in Beeld en zij reageerden uiteraard meteen enthousiast,” zegt Eric Broekaart, organisator van het grote Zwolse ijsbeelden-evenement. “Afgelopen jaren hebben wij het als organisatie best moeilijk gehad, maar dat staat voor ons in schril contrast met gezinnen die in deze tijden ook in het dagelijks leven in de kou zitten. Een kleine moeite dus om deze gezinnen een gezellige middag te kunnen geven.”

Een lekker en toepasselijk extraatje op de dag was een koud ijsje voor iedereen. Anne van den Beld: “Ik was bij Tony-Wim van Eijsden van het bedrijf Introfood en die gaf aan dat hij nog dozen van de net uitgebrachte Sun365-ijsjes in de vriezer had liggen. Voor mij was de link met IJsbeelden Festival snel gemaakt en op mijn vraag of hij deze ijsjes misschien kwijt wilde aan een goed doel stemde hij daar gelijk mee in. Dus dat was afgelopen woensdag dubbel ijsplezier voor de kinderen!”

Het IJsbeelden Festival is nog te bezoeken tot en met 5 maart.

Foto's 3
Zwolse minima-gezinnen hebben mooie middag op IJsbeelden Festival - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zwolse minima-gezinnen hebben mooie middag op IJsbeelden Festival - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: