Jonge mantelzorgers gaan taarten decoreren

Zwolle – Steunpunt Informele Zorg in Zwolle gaat op vrijdag 24 april taarten decoreren met mantelzorgers van twaalf tot twintig jaar. Jongeren die thuis voor een ander zorgen, kunnen zich hiervoor opgeven. Een op de tien jongeren heeft thuis een extra zorgtaak voor iemand in het gezin. Deze jonge mantelzorgers zorgen voor een ouder of een ander gezinslid met een handicap, chronische ziekte, lichamelijke of psychische ziekte of iemand met een alcohol- of drugsverslaving.

Om de jonge mantelzorgers de kans te geven zich te ontspannen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten, organiseert Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, elke zes weken een activiteit voor hen. De workshop Taarten decoreren wordt op vrijdag 24 april gegeven door De TaartenTantes aan de Telfordstraat 13-h in Zwolle van 19.00 tot 22.00 uur.  

Jonge mantelzorgers kunnen zich opgeven bij Agnes Wille: 038 – 4225200 of a.wille@informelezorgzwolle.nl. Ze hoeven niet eerder aan activiteiten van Steunpunt Informele Zorg te hebben meegedaan. Deelname is kosteloos. Meer informatie over Steunpunt Informele Zorg: www.vrijwilligerswerkzwolle.nl

Artikel delen: