Eerste namen van line-up Bevrijdingsfestival Overijssel bekend - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Eerste namen van line-up Bevrijdingsfestival Overijssel bekend

Zwolle – De eerste namen van de 31e live-editie van Bevrijdingsfestival Overijssel 2023 zijn bekend. Onder andere DI-RECT, Son Mieux, Froukje, Tabitha en S10 zullen op 5 mei hun opwachting maken tijdens het gratis toegankelijke festival in Park de Wezenlanden te Zwolle. Met 8 area’s, 50+ acts en jaarlijks zo’n 130.000 bezoekers betreft het het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Dit jaar belooft bovendien een extra bijzondere editie te worden omdat Overijssel de trotse gastprovincie is van de Nationale Viering. Bekijk het programma op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Het is de organisatie gelukt om grote publiekstrekkers te strikken voor Podium Hanzestrohm, het hoofdpodium van het festival. Met hun immens populaire, inmiddels jaarlijkse, shows in Ahoy en de volgepakte avonden in AFAS Live afgelopen februari is DI-RECT nu al een iconische afsluiter voor Bevrijdingsfestival Overijssel. De band is met de recentere hits als Soldier On en Through The Looking Glass relevanter dan ooit. Andere headliners die hun opwachting maken zijn Son Mieux, met Multicolor verantwoordelijk voor de meest gedraaide plaat van 2022, local heroes BÖKKERS met een flinke dosis onvervalste Sallandse rock en het explosieve psychedelische Altin Gün.

Podium Abbott zoekt traditiegetrouw de breedte op. Ditmaal met de relaxte pop met hiphop/reggae vibe van Goldkimono, de vuige gitaarrock van The Vices en het groovy Arp Frique & Family. Sena Performers Stage biedt o.a. podium aan local heroes NESS & GUAN, Julia Sabaté, Oh Whale en Jesper Jesper (bekend van Paceshifters).

Eerder werd al bekend gemaakt dat Overijssel dit jaar de gastprovincie is van de Nationale Viering. Dat betekent dat er dit jaar niet een, maar twee Ambassadeurs van de Vrijheid het festival in Zwolle zullen aandoen. Al vroeg op de dag, na het ontsteken van het Vrijheidsvuur, betreedt Froukje het podium. De zangeres brak in recordtempo door met monsterhits Ik Wil Dansen, Niets Tussen en Zonder Gezicht. Laatstgenoemde hit maakte ze samen met S10, welke we later in de middag terugvinden in de line-up. Tabitha, de tweede Ambassadeur op het programma, scoorde hits met o.a. Kriss Kross Amsterdam en Kraantje Pappie en veroverde Nederland met haar deelname aan tv-programma Beste Zangers.

Naast een gevarieerd muzikaal programma brengt Bevrijdingsfestival Overijssel ook een uitgebreid inhoudelijk programma. Het Wereldpaviljoen geeft met theater, muziek en workshops dit jaar invulling aan het thema Grensgevallen. De Landstede Familieweide staat in teken van ‘ontdek de wereld van morgen’, waar kinderen op een speelse manier in aanraking komen met verschillende thema’s gericht op duurzaamheid. De Kweekvijver is een area voor en door Overijsselse jongeren en wordt gehost door Kunstbende Overijssel en CIBAP.

Op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is de hele line-up en het programma van Bevrijdingsfestival Overijssel te vinden. Via deze site is het ook mogelijk om tickets te kopen voor de Press & Guest Area waar je het festival als VIP kunt beleven of om je aan te melden als vrijwilliger voor het festival.

Artikel delen: