Minervalaan - Foto: Wouter Steenbergen
Minervalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wind

Zwolle – Maandag begint Zwolle de week met ongeveer -3 °Celsius op de thermometer. De zon is er ‘s morgens meteen bij. In de middag loopt het kwik op naar +7 °Celsius. Maar voor het gevoel is het kouder doordat er net als zondag een noordoostenwind opsteekt.

Droge lucht wordt aangevoerd. Een hogedrukgebied met het centrum boven Schotland onderdrukt bij ons de bewolking, op de stapelwolkjes na die rond het middaguur verschijnen. Ondanks het hogedrukgebied sluipt vanuit het noorden toch een inactief front hierheen. Maandagavond en vooral in de nacht naar dinsdag bereikt de frontale bewolking Zwolle.

Onder het wolkendek blijft de temperatuur dinsdagochtend vroeg boven het vriespunt. Er zou een spatje motregen kunnen vallen. ‘s Morgens is de kans daarop het grootst. Het lijkt erop dat Zwolle de hele dinsdag tegen grijze wolken aankijkt, met weinig kans op zonneschijn. Maar wellicht valt het mee. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten.

Woensdag en donderdag is de bewolking van het front verdwenen. De lucht is blauw en de zon heeft deze eerste dagen van maart vrij spel. Overdag is het ongeveer 7 graden, in de nachten vriest het licht. De droge wind komt uit het noordoosten tot oosten en is zwak tot matig. Op vrijdag verwachten we meer bewolking vanuit het noordwesten en misschien ook een buitje.

Artikel delen: