De jury op locatiebezoek - Foto: Gemeente Zwolle
De jury op locatiebezoek
Foto: Gemeente Zwolle

Drie ontwerpteams voor bouw op De Nieuwe Veemarkt

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft drie ontwerpteams uitgenodigd voor de tweede ronde van de Ontwerpprijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen. Dit gaat gebeuren in het gebied De Nieuwe Veemarkt in Zwolle.

De teams die de gemeente koos zijn: LEVS architecten, Dok architecten in samenwerking met la-di-da design & architecture en Studio Nauta & Mulder Zonderland. De keuze is bepaald onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra. Aan deze teams vraagt de gemeente om de opdracht uit te werken tot een ontwerp.

De prijsvraag is voor een kavel op het terrein van de IJsselhallen. Hier komt een nieuwe woonwijk De Nieuwe Veemarkt geheten. De gemeente wil dat aandacht voor groen, klimaat, water en duurzaamheid hier hand in hand gaan met bouwen aan communities.

De gemeente heeft de teams uitgenodigd om een ontwerp met een haalbaarheidsstudie te maken. “Ook belangrijk voor het plan is dat er woningen in verschillende prijsklasse komen en verschillende woningtypen, een mobiliteitshub, kleinschalige werkruimten, (collectieve) voorzieningen en buitenruimte,” aldus de gemeente.

In het voorjaar presenteert de gemeente de plannen in een tentoonstelling. Iedereen kan de voorstellen komen bekijken en hun reactie op de plannen meegeven aan de jury. Bij de bekendmaking van de prijsvraag publiceert de gemeente het juryrapport. De gemeente Zwolle verwacht de prijsvraag voor de zomervakantie af te ronden.

Artikel delen: