Boeiend voetbalgevecht eindigt onbeslist

Zwolle – De nummers drie en zes van de Hoofdklasse C maakten er zaterdagmiddag een boeiend voetbalgevecht van. Onder een heerlijke lentezon bleken de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Nunspeet toonde haar kracht en stugheid. Berkum zette daar het voetballend enthousiasme dat de ploeg dit seizoen onderscheidt tegenover.

Na een voorzichtig begin waarbij elkaars krachten werd gewogen nam Berkum de regie in handen. Dit resulteerde in goede kansen. Chris van der Meulen bewees zijn uitstekende vorm van afgelopen weken vast te houden en draaide zijn bewaker Jerrol Poot horendol. Rechterspits Ndizeye maakt dit seizoen een prima ontwikkeling door en was een plaag voor de defensie van de Nunspeters. De aanvalsdrift van de Berkumers leverde, naast een handvol hachelijke momenten voor de goal van Barry Reis, ook een treffer van Randy van der Weide op. Ware het niet dat de vlag van assistent-scheidsrechter Koops al naar de hemel wees. Het buitenspel was terecht, het annuleren van deze treffer dus ook. Nunspeet had toen al een ultieme kans op een treffer laten liggen. Matthijs Bouwhuis stopte een redelijk ingeschoten strafschop van spits Van Twillert.

Toch kwam Nunspeet op voorsprong, zij het met enig fortuin. Een afgeslagen aanval werd door een mislukt schot van Poot nieuw leven ingeblazen. In het gerommel voor het doel tekende Van Twillert ditmaal wel voor een treffer, 0-1. Berkum moest zichtbaar bijkomen van deze toch wel onverdiende tegenslag.

In de rust herpakten de mannen van Van Oostrum zich. Menigeen moest zijn plekje langs het veld nog opzoeken na een koele versnapering in altijd gezellige kantine of Ndizeye besloot op avontuur te gaan in de vijandelijke ‘zestien’. Buitenom, binnendoor en bij het kleinste gaatje schieten. Reijs had het nakijken op dit bekeken puntertje, 1-1.

Berkum wilde meer, Nunspeet loerde waar iets voor hen te halen viel. Het is tekenend voor beide teams. Waar Nunspeet leunt en steunt op routine en leepheid, zoekt Berkum haar mogelijkheden via snel aanvalsspel en techniek. In het vervolg van de wedstrijd gaven de 22 spelers de toeschouwers een mooie en boeiende voetbalmiddag. Met een gelijke eindstand valt dan ook prima te leven.

 

Statistieken

Berkum – Nunspeet 1 – 1 (0-1)

 

Scoreverloop

31. 0-1 Van Twillert

47. 1-1 Ndizeye

Bijz. 19. Bouwhuis (Berkum) stopt strafschop Van Twillert (Nunspeet)

 

Kaarten

Gnanapragassan (Berkum), Hoek, Van Twillert (Nunspeet)

 

Toeschouwers

700

 

Arbitrage

De heren Van Waveren, Van der Werff en Koops

 

Opstellingen

Berkum: Bouwhuis, Gnanapragassan, Zonnenberg, Mijnheer ©, Meijntjes, De Jong, Ndizeye, M. van der Meulen, Chr. van der Meulen, Van der Weide (81. De Jager), Roelofs (46. Westrik)

Nunspeet: Reijs, Pot, Zwaan, Hoek, Van Twillert, Smit (6. Drost/80. Fidder), Van der Bunte ©, Schouten, Staal (87. Ebbens), Mulder, Poot

Artikel delen: