WVF verliest in Doetinchem met 3-0 van DZC ’68

WVF  heeft vanmiddag de eerste van drie (!) uitwedstrijden verloren door persoonlijke fouten in de eerste helft en door een matige instelling na de rust.

Ondanks een goede 30 minuten met enkele kansen voor Timon Beimers en Jonathan Brands was het de thuisclub die daarna 2 keer scoorde via Kleinlugtebeld en Omlo uit slecht verdedigen en een veel te korte terugspeelbal. Na rust wist WVF geen vuist te maken en was het opnieuw DZC die uit een aanval wist te scoren via Kleinlugtebeld. Met een matig bezette reservebank en Gerard de Jong als grensrechter wist WVF alleen de eerste 30 minuten er een wedstrijd van te maken. Enkele kansen werden helaas niet benut. Het veldspel was toen duidelijk verzorgd dan dat van de thuisclub.

De supporters van de thuisclub hadden nog geen echte kansen van hun club gezien, toen matig verdedigen van Jan Ewout ten Brinke werd afgestraft door Thomas Kleinlugtebeld. Er leek nog niet zoveel aan de hand want direct daarop kopte Berry Mulder net naast. Het was Peter van de Streek, die een aanval van DZC goed onderbrak, maar daarna veel te kort terugspeelde op Remco van de Weg. Robert Omlo wist hier wel raad mee en prikte de 2-0 in het doel. Er was nog uitdrukkelijk aangegeven niet terug te spelen op dit veld. Direct daarna was de wedstrijd al bijna op slot toen de bal hard voorlangs ging na opnieuw slecht verdedigen. Michel Klink leek kort voor rust de wedstrijd nog een wending te kunnen geven maar zijn schot ging net niet in de kruising.

Na rust kwamen Gerwin van Hierden en keeper Roy Bakker in het veld voor Jan Ewout ten Brinke en de kort voor rust geblesseerd geraakte Remco van de Weg.

De hele tweede helft werd tevergeefs gewacht op een WVF dat zich zou “herpakken”.

De Doetinchemmers bleven eenvoudig overeind en kregen nog de betere kansen. Opnieuw Thomas Kleinlugtebeld wist te scoren 3-0. Keeper Roy Bakker stond zijn mannetje en verrichtte nog enkele goede reddingen. Verder was het tweede bedrijf een om snel te vergeten, voor de schaarse supporters van WVF. Enkelen gingen al voor het eindsignaal richting uitgang. Hopelijk kunnen de blauwhemden er aanstaande Paasmaandag in Enschede nog een persoonlijke revanche uithalen. Deze competitie lijkt verder plichtmatig te kunnen worden afgesloten. Smalle Hans zei balend in de bus dat zijn keuze voor Paasmaandag er een stuk makkelijker op geworden was. Gemeend of niet……. en toch maar eierengooien? 

Bert Kamerman

Artikel delen: