Eekwal - Foto: Wouter Steenbergen
Eekwal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Stralend zonnig met vrieskou in de ochtend

Zwolle – Woensdag is het stralend zonnig in Zwolle. Het noorden van het land heeft ‘s morgens vroeg met mist te kampen, heel misschien komt deze ook even in onze regio terecht. Eventuele mist verdwijnt spoedig.

De dag begint vrieskoud met nauwelijks wind, in de loop van de ochtend steekt een matig briesje uit het oosten op. De temperatuur ‘s morgens vroeg is richting -5 °Celsius gedaald, in mist is het iets minder koud. ’s Middags is het maximum ongeveer +7 °Celsius. Boven Zwolle is de lucht woensdag aanhoudend blauw en waarschijnlijk geheel wolkeloos. De avond verloopt aanvankelijk kraakhelder, maar later in de nacht kruipt een mistveld uit het noorden van Duitsland onze richting op.

In nachtelijke mist daalt het kwik tot rond het vriespunt. Bereikt de mist ons niet, dan vriest het donderdagochtend licht. Hoe dan ook lost de mist donderdag geleidelijk op en de zon neemt het over boven de stad. Uit de overgebleven wolken verwachten we geen neerslag.

Vrijdag verklaren we momenteel nog droog, hoewel er tamelijk veel bewolking overtrekt. De aanvoer is dan uit het noorden tot noordwesten, over zee dus, en de lucht wordt iets vochtiger. De temperatuur overdag lijkt naar 9 graden te gaan stijgen.

In het weekend zien we over de Noordzee meer bewolking op Zwolle afstevenen. Buitjes kunnen dan een winters karakter krijgen. Volgens de huidige berekeningen neemt volgende week de kans op koud weer met sneeuwbuien verder toe. Dit houden we in de gaten, hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.

Artikel delen: