Derby WHC – Be Quick eindigt in gelijkspel

Wezep – Niks eieren zoeken of naar de meubelboulevard. Dit Paasweekeinde staat anders volgepland voor de spelers van Be Quick ’28. Twee keer voetbal spelen en de vrouw moet desnoods maar alleen naar de uitvoering van de Mattheüs Passion.

Waar op Paasmaandag nog de wedstrijd tegen Flevo Boys wacht, daar stond voor de zaterdag WHC op het programma. En de wedstrijd in Wezep is natuurlijk een regelrechte derby. De publieke belangstelling viel echter iets tegen op deze zonovergoten zaterdag op sportpark Mulderssingel. Van het veronderstelde anti-Be Quick sentiment is niet heel veel te merken. Het is een gemoedelijke zaterdagmiddag waarbij slechts een klein deel van de supporters af en toe flink de keel opentrekt. Maar dat zijn waarschijnlijk types die van hun vrouw thuis alleen de hond mogen uitlaten en dan hier hun ongenoegen uiten. Zullen we maar zeggen. Het publiek mag zich dan behaaglijk voelen in de zon, de spelers van Be Quick doen dat de eerste 35 minuten op het veld. WHC komt nauwelijks voor het doel van keeper Koornberg.

Dat verandert als Veldhoen in de 36e minuut het strafschopgebied binnenwandelt en aangetikt wordt door Michel Hup. De scheidsrechter kent geen genade. ‘Je kunt hem geven’ is mijn gevoel en plotseling staat keeper Koornberg oog in oog met Pascal Diender. Helaas voor Be Quick maakt de speler van WHC geen fout: 1-0.

Dat Be Quick op achterstand komt, mag het zichzelf aanrekenen. Nejim el Ataoui krijgt in de 14e minuut een geweldige kans op de 0-1 maar tikt de bal net naast de verkeerde kant van de paal. In de 30e minuut is het Tom IJzerman die de kans heeft om de keeper met een lob te verschalken, maar hij heeft het vizier niet op scherp staan.

Met iets wat het midden houdt tussen een schot en een voorzet probeert Yassine Manar in de 43e minuut WHC keeper Van der Beek te passeren, maar het feest gaat niet door.

Op achterstand of niet. Na de rust komt Be Quick prima uit de kleedkamer. Marino Promes neemt de plaats in van Yassine Manar en heeft een uitstekende invalbeurt. Binnen vijf minuten verschijnt de ploeg van trainer Koorman al diverse keren gevaarlijk voor het WHC-doel. Maar de eindpass en de afwerking ontbreken. Nejim el Ataoui gaat in de 50e minuut tegen de grond in het strafschopgebied, maar gaat misschien net te snel liggen om een penalty te krijgen.

Na het stevige begin van Be Quick komt WHC langzaam weer wat meer in de wedstrijd. Met een wissel brengt het Joseph Kanyike in die nog wel eens voor een verrassing kan zorgen, zo heeft Be Quick in het verleden al eens ondervonden. Aan roodzwarte zijde komt Saba Gweledidze voor Nejim el Ataoui en Rob Mijnheer lost Michel Hup af.

Be Quick zet nog eens aan maar zwijnt als in de 78e minuut Arnold Herder alleen op Koornberg afgaat. Het levert de goalie geel op. De vrije trap richt vervolgens geen schade aan.

Even later komt Be Quick dan toch nog aan een verdiende gelijkmaker. Vanaf een meter of twintig verrast Jesper Beunk Marcel van der Beek met een schot in de rechterhoek: 1-1.

In blessuretijd komen beide elftallen nog een keer dicht bij een doelpunt, maar de bal gaat alleen in de touwen achter het doel. Een puntendeling dus, waarbij je je toch afvraagt of Be Quick hiermee tevreden kan zijn. Er had meer ingezeten, vindt ook keeper Koornberg: “We waren beter  en gaven weinig weg. Helaas kom je door een dubieuze penalty achter en daarna ben je lang op jacht naar de gelijkmaker. Al met al een redelijke wedstrijd waarin we toch nog worden beloond met de gelijkmaker.”

Kan ik Be Quick -trainer Koorman feliciteren met een punt? “Uiteindelijk moet je nog tevreden zijn met een punt. Maar gezien het spelbeeld kun je niet tevreden zijn met het resultaat. Vooral in de eerste helft liep het goed. Hadden we steeds een vrije man op het middenveld.” Aldus Marco Koorman.

Door Gerco Grevers

Artikel delen: