'De hoge spoorbrug verbindt' - Foto: Frederik van Munster
'De hoge spoorbrug verbindt'
Foto: Frederik van Munster

De Stad Verbeeldt start met ateliers voor amateurfotografen, filmers en beeldmakers

Zwolle – De Stad Verbeeldt gaat 11 maart van start met een reeks ateliers: Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel.

Het uitgangspunt is dat Zwolle door zijn ligging en mentaliteit een vooraanstaande Hanzestad was. Die sfeer van bedrijvigheid en handel vind je nog terug in het Zwolle van nu. Je moet er alleen oog voor hebben. De hamvraag is: hoe verbeeld je die Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel? Dat en nog veel meer gaat De Stad Verbeeldt in de komende vijf ateliers onderzoeken. Het moet een geweldige expositie opleveren aan de oevers van de IJssel in de loop van dit jaar.

Amateurfotografen, filmers en beeldmakers kunnen zich aanmelden voor de ateliers die onder professionele begeleiding worden gegeven. In het kader van het Hanzejaar 2023 gaat men op zoek naar voetsporen van de Hanzegeschiedenis in het hier en nu binnen de thema’s:

  • Zwolle Hanzestad & Onderwijsstad
  • Vervoer & Verbinding (over spoor, water en wegen)
  • Historie, Kunst & Architectuur
  • Gemeenschap & Inspiratie.

Er kan worden gewerkt aan een eigen fotografisch beeldverhaal en multimediale productie. De expositie staat gepland van 17 augustus t/m 17 september 2023 met Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel in Harculo, Zwolle-Zuid.

Aanmelden kan via: https://destadverbeeldt.nl/programma-ateliers-visual-storytelling-2023

Foto's 2
De Gouden Bocht, 19 het atelier architecten - Foto: Theo Smit
De Gouden Bocht, 19 het atelier architecten
Foto: Theo Smit
Artikel delen: