HBO Bruisweek 2023 maakt data bekend - Foto: Sam Wolting
Foto: Sam Wolting

HBO Bruisweek 2023 maakt data bekend

Zwolle – Buro Ruis, de organisator van de Bruisweken, de introductietijd voor Zwolse studenten maakt bekend dat de driedaagse studentenintroductie dit jaar terugkeert op maandag 28 tot en met woensdag 30 augustus. Deelnemers overnachten traditiegetrouw op de speciaal daarvoor ingerichte Bruiscamping op Sportpak Marslanden.

De verwachting is dat circa 3000 eerstejaars HBO studenten en mentoren van ruim 50 opleidingen van Windesheim, Viaa en KPZ zullen deelnemen. De studenten volgen deze dagen een modulair programma waarin zowel het programma van de opleidingen, kennismaking met de stad en de studentenverenigingen verweven zitten. Op woensdag 06 september start het programma van de MBO Bruisdag, voor de mbo studenten.

Inmiddels zijn de voorbereidingen al geruime tijd weer in volle gang. ‘Ook dit jaar zullen er bijna 2000 tenten opgezet worden op de Bruiscamping. Daarnaast zijn wij met onze partners aan het kijken naar tal van sportactiviteiten en evenementen die in en rondom de Zwolse binnenstad zullen plaatsvinden. We streven er altijd naar om een programma samen te stellen die past bij de diverse interesses van onze deelnemers. Alles staat in het teken om de studenten zich welkom te laten en een zachte landing te geven. Dit doen we samen met de onderwijsinstellingen, studentenverenigingen en partners in de stad.’ Aldus Bruisweken coördinatrice Nienke Salet. Geheel volgens de traditie organiseert Buro Ruis op de tweede dag van de HBO Bruisweek op dinsdag 29 augustus het Bruisconcert.

Vorig jaar verhuisde het Bruisconcert van de binnenstad naar het Wezenlandenpark waar het ook dit jaar wederom plaats zal vinden. Het Bruisconcert is onderdeel van het introductieprogramma maar is voor iedereen gratis te bezoeken. Artiesten die al eerdere edities optraden zijn o.a. Flemming, Snelle, Will And The People en Rondé.

Artikel delen: