Monteverdilaan - Foto: Wouter Steenbergen
Monteverdilaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Vaak grijs, kans op buitjes

Zwolle – In het weekend schuiven wolkenvelden over Zwolle. Ze komen uit het noorden. Zaterdag zit er een zwak koufront tussen, dat in de loop van de ochtend een licht buitje kan geven. Halverwege de middag is het front voorbij en verdwijnen de meeste buitjes.

Achter het front breekt de bewolking wellicht voldoende voor wat zonneschijn. De wind is matig, kracht 3, uit het noorden tot noordwesten. Dit briesje drukt de gevoelstemperatuur. We verwachten 7 graden op de thermometer, maar in de volle wind denk je dat het kouder is. Uit het noorden is meer bewolking onderweg. Daar zit weer meer buiigheid in, die in de nacht naar zondag onze omgeving passeert. Zondagochtend gaat die koude aanvoer met verspreid buitjes door.

Zowel zaterdag– als zondagochtend begint met een temperatuur iets boven het vriespunt. Vorst wordt voorkomen door het wolkendek dat ook in de nacht intact blijft. Met een beetje geluk wordt zondag de grijze massa even dunner voor een glimp van de zon. Maar een licht buitje vanaf de Noordzee blijft de hele dag mogelijk. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten. Een temperatuur ‘s middags van ongeveer 6 graden.

De nieuwe week wordt wisselvallig en vrij koud. De wisselvalligheid zit hem in buien die over de Noordzee hierheen komen. Ze brengen koude regen en misschien hagel of (natte) sneeuw. Maandag maakt Zwolle al kans op zo’n maartse bui. Dinsdag is de kans daarop nog groter, met mogelijk een exemplaar dat in de loop van de dag sneeuw dropt die even blijft liggen. In de nachten moet tijdens opklaringen rekening worden gehouden met lichte vorst.

Artikel delen: