Tandenloos Be Quick krijgt in blessuretijd kaakslag

Emmeloord – Een pover Be Quick lijkt in Emmeloord een punt te gaan pakken, totdat een verwoestend schot van Arjen Postma Flevo Boys alsnog de volle buit bezorgt. Een zonnige middag met een droevige afloop: zo kan deze voetbaldag het best worden gekenschetst.

Bij Be Quick heeft Marino Promes de plaats van de geblesseerde Nejim el Ataoui ingenomen, verder is de opstelling gelijk aan afgelopen zaterdag. Het eerste half uur verloopt zonder al te veel opwinding. Op een hobbelig veld slagen zowel Be Quick als Flevo Boys er nauwelijks in om de doelman van de tegenstander te verontrusten. Namens Be Quick is Tom IJzerman in de 25e minuut nog het dichtst bij een doelpunt. Na een goede aanname verdwijnt de bal langs de verkeerde kant van het houtwerk. Geen doelpunt voor Be Quick. Wat dat betreft doet Flevo Boys het beter met de eerste grote kans. Frank van der Plaats krijgt de bal op de rechtervleugel en speelt vervolgens Pohowainjaan uit, waarna keeper Koornberg ook kansloos gelaten wordt: 1-0.

Namens Flevo Boys is er nog een harde vrije trap van Postma voor de rust, maar Koornberg staat op zijn plaats. Voor verder vuurwerk moeten de toeschouwers wachten tot na de rust.

Bij Be Quick verschijnt Dennis Heijkamp na de rust in het veld voor Tom IJzerman, waarna de ploeg van Koornberg in een 4-4-2 vorm verder gaat. Voor de rust heeft Saba Gweledidze de plaats van Yassine Manar al ingenomen.

De tweede helft verloopt wat rommeliger dan de eerste helft. Maar het (het in degradatienood zijnde) Flevo Boys heeft een licht overwicht. Enigszins verrassend komt Be Quick in de 61e langszij door een penalty van Stefan Rahantoknan. De penalty lijkt een optelsom. Met een overtreding tegen Gweledidze komt de verdediging van Flevo Boys nog goed weg, maar het duwtje tegen Jesper Beunk is er te veel aan. Rahantoknan schiet echter koelbloedig binnen vanaf elf meter: 1-1.

Even later komt het matig spelende Be Quick zelfs op voorsprong. Een counter met Gweledidze en Promes wordt door laatstgenoemde binnengetikt: 1-2.

Als Flevo Boys speler Michel Willems enkele minuten later in het andere strafschopgebied tegen de grond gaat, kent de scheidsrechter ook hier de penalty toe. Zwaar bestraft, maar Arjen Postma schiet zijn zeventiende doelpunt van het seizoen binnen: 2-2.

Hierna lijkt Be Quick op een punt af te stevenen, tot een uitstekend schot van Postma diep in blessuretijd ook dat teniet doet: 3-2.

De conclusie na vanmiddag moet zijn dat het middenveld van Be Quick te flets was om echt aanspraak te maken op meer. En met weinig scorende spitsen wordt het een moeilijke zaak om laagstaande tegenstanders de duimschroeven aan te draaien.

Doelpuntenmaker Marino Promes analyseert: “Er was veel strijd op het middenveld, maar de tweede bal was net iets vaker voor hun. Maar als je nog met 1-2 voorkomt, dan moet je het goed neerzetten en uitspelen. Door een dubieuze penalty komen ze dan toch weer gelijk en dan weet je dat het moeilijk gaat worden. Flevo Boys wint uiteindelijk en ze kunnen de punten goed gebruiken, maar voor ons had er beslist meer ingezeten. Maar zo gaat het het hele seizoen al. Net wel. Net niet. Maar een gelijkspel was toch wel verdiend geweest. Of mijn eigen doelpunt buitenspel was? Weet ik niet. Ik was teveel met de actie bezig.”

Door Gerco Grevers

Artikel delen: