‘Harekieten’ onderbreken mooie serie Berkum

Harkema – Na zeven ongeslagen wedstrijden werd Berkum na rust door Harkemase Boys , bijgenaamd de ‘Harekieten’, met de neus op de harde feiten gedrukt. Na een 1-2 stand bij rust trokken de Friezen, in een sfeervolle ambiance voor 1750 toeschouwers, met 4-2 de winst naar zich toe.

‘Inzakken en proberen uit de counter toe te slaan’. De tactiek van trainer Michel van Oostrum stond het eerste half uur als een huis. Twee perfect uitgespeelde uitvallen met beide keren Chris van der Meulen aan de basis zorgden voor een vroege 0-2 voorsprong. De lichtvoetige Berkum spits toverde zelf een mooie bal achter doelman Jacob de Vries. Even later stelde hij Jean Paul Ndizeye in staat Berkum op een sensationele 0-2 te zetten. De Friese aanhangers vielen stil, terwijl de ruim tweehonderd meegereisde Berkum supporters alvast een feestje vierden. Jammer was het voor de bezoekers dat Oebele Schokker na ruim een half uur fraai via de paal scoorde. Onnodig balverlies op het Berkum middenveld leidde de aansluitingstreffer in. De eenzijdig fluitende scheidsrechter Dijkstra zag tot dan bijna uitsluitend vrije trappen in Fries voordeel.

Na rust pakte Harkemase Boys de zaken direct veel energieker aan. Het middenveld van de thuisclub met veel ruimte voor ‘man van de wedstrijd’ Erdem Yeni in een hoofdrol, werd steeds sterker. In de 65e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker op randje buitenspel van topscorer Martijn Barto. Drie minuten later volgde de genadeklap. De helemaal vrijgelaten en razendsnelle Dennis Loer verscheen plotsklaps oog in oog met Berkum doelman Mathijs Bouwhuis. De verder goed keepende Zwolse sluitpost weifelde even bij het uitkomen, waarna de vleugelverdediger de bal onberispelijk en knap binnen lobde.

Kort na de hartstochtelijk door de thuisaanhang bejubelde voorsprong werd het nog 4-2 door Jelmer Slager na een pass van Erdem Yeni. Het pleit voor Berkum dat het niet opgaf, maar verder dan een onthouden penalty, na een overtreding op Chris van der Meulen in de ‘zestien’, en een spetter op de lat van Marc van der Meulen kwam Berkum niet. En zo trok Harkemase Boys op basis van een goede tweede helft verdiend aan het langste eind.

De teleurstelling was uiteraard groot in het Berkum kamp. “We hadden hier voor een stunt kunnen zorgen. We begonnen perfect, maar verloren vooral in de tweede helft de grip. Berkum had in deze prachtige ambiance voor een enorme verrassing kunnen zorgen”, mokte aanvoerder Edmund Mijnheer. Trainer Michel van Oostrum vond de nederlaag vooral onnodig.”We begonnen sterk, met twee prachtige doelpunten. Ik vind de arbitrage in de hoofdklasse tot nu toe over het algemeen dik in orde, maar vandaag heb ik daar toch even een andere mening over. Maar het gaat te ver om het verlies hieraan toe te schrijven. We hebben in de tweede helft gewoon slecht verdedigd. Maar een punt had er desondanks zeker ingezeten.”

Harkemase Boys-Berkum 4 – 2 (1-2)
14. Chris van der Meulen 0-1, 16. Jean Paul Ndizeye 0-2, 32. Oebele Schokker 1-2, 51. Martijn Barto 2-2, 66. Dennis Loer 3-2, 69. Jelmer Slager 4-2.
Scheidsrechter: A.Dijkstra
Toeschouwers: 1750
Gele kaarten Berkum: Jurian Meijntjes, Hiro Gnanapragassan, Martin de Roo

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Martin de Roo (62, Jurian Meijntjes) Bouwe Zonnenberg,
Edmund Mijnheer, Hiro Gnannapragassan, Leonard de Jong, Bram Roelofs, Marc van der Meulen,
Randy van der Weide (65, Klaas Henk de Jager), Chris van der Meulen, Jean Paul Ndizeye.

Verslag: Harry Bouwhuis  

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dan zet ik in op een Harkema’s kampioenschap. Of zal HHC het voor de 3e achtereenvolgende keer gaan doen? Volgend jaar worden ze helemaal sterk in Hardenberg, met die extra Zwolse inbreng!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.