Bevrijdingsdag van Zwolle

Zwolle – Weduwe Pauline Major en enkele van haar kinderen en kleinkinderen wonen vandaag de Bevrijdingsdag van Zwolle bij ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden Leo Major.


Leo Major, vier jaar geleden nog aanwezig op 14 april in Zwolle…

Op 14 april vinden twee traditionele herdenkingsplechtigheden plaats: bij het centrale monument in het Ter Pelkwijkpark, geadopteerd door de Geert Groteschool en Koningin Emmaschool, en het monument Pilotenlaan in Zwolle-Zuid geadopteerd door De Octopus. Bij beide herdenkingen dragen leerlingen van groep 7 en 8 eigen gedichten voor en maken zij muziek, waarna bloemen bij het monument worden gelegd door burgemeester Henk Jan Meijer, Pauline Major, haar familie en de schoolkinderen. Het college wil de eerste bevrijder en ereburger van Zwolle postuum blijvend en zichtbaar eren door de naam van de Zuidbroeklaan vanaf 14 april 2009 te wijzigen in de Leo Majorlaan.

Weduwe Pauline Major wordt ’s middags uitgenodigd het nieuwe straatnaambord op de kruising met de Wipstrikkerallee te onthullen. ’s Avonds blikt burgemeester Henk Jan Meijer na de opening van de raadsvergadering terug op de twee dagen die in het teken van Leo Major hebben gestaan. De overdenking wordt afgesloten met een lied van kinderen van basisschool De Octopus, die goede herinneringen aan de ontmoetingen met onze eerste bevrijder bewaren.

Het volgende schreef een van de zonen van Leo Major 18 maart op Weblog Zwolle:

Je tenais à vous remercier pour ce geste que vous posez en l’honneur de mon père.

I want to thank you all for showing gratitude to my father.

Daniel-Aimé Major

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.