“Peace in the Middle East” tijdens Moes-Free2Dance

Zwolle – Tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel op dinsdag 5 mei zal Studio TaS weer MOES-Free2Dance organiseren. Er wordt weer teruggekeerd naar het oude én grote veld in Park de Wezenlanden. Hier kan de bezoeker weer ouderwets losgaan op de beats van vele bekende dj’s, zoals Sunnery James & Ryan Marciano, Lucien Foort en Bart Skils. Naast de muzikale inbreng staat MOES-Free2Dance elk jaar in het teken van een goed doel. Deze editie zal dat de nieuwe beweging “Peace in the Middle East” zijn.

Vrede is niet vanzelfsprekend en zeker niet in het midden-oosten. In het kader hiervan zal deze editie van Moes-Free2Dance in het teken staan van “Peace in the Middle East”. De bekende MC en DJ Vika Kova is de initiator van de beweging “Peace in the Middle East”. Vika Kova richt zich voor het vragen van aandacht voor deze beweging vooral op dance-events in verschillende landen. De aftrap van het project “Peace in the Middle East” vindt in ons land plaats op het Moes-Free2Dance veld. Vervolgens gaan de events van “Peace in the Middle East” naar Egypte, Dubai, Amman en Beiroet. Samen met de befaamde producer Sebastian Ingrosso heeft Vika Kova het Peace in the Middle East song gemaakt. Op Moes-Free2Dance zal dit meerdere malen live neergezet worden in samenwerking met de musicalschool Song&Dance uit Zwolle en visualteam James Lost. Voor de editie van “Peace in the Middle East” tijdens Moes-Free2Dance is er tevens een samenwerking gezocht met Warchild.

Ook op het veld wordt er aandacht besteed aan “Peace in the Middle East”. Vanuit Het Paviljoen, dat aan het water gesitueerd is, kunnen de bezoekers lekker waterfietsen, mits zij nadenken over een meegegeven stelling die gerelateerd is aan het project “Peace in the Middle East”. Weer aan wal gekomen, hebben de waterfietsende bezoekers een oplossing voor de stelling. Deze oplossingen worden kleurrijk op bordjes geschreven die vervolgens op palen worden bevestigd die in het Moes-beach staan. Het Moes-beach, met echt zand, is verder ingericht met strandstoelen, palmen, strandballen en parasollen voor een waar beach-gevoel.  

Onder een grote partij bomen op het veld kunnen de bezoekers weer neerstrijken op één van de vele zitzakken. Dit is ook de plek waar men tegen een kleine vergoeding geknipt kan worden door de trendy kappers van Hairtoday en kunnen je schoenen gepimpt worden door Converse. De opbrengst van beide activiteiten gaat naar Warchild.

Voor de muzikale omlijsting van de dag zijn een negental dj’s verantwoordelijk. De eerste noten hiervan worden door  het nieuwe dj-talent DJ S-Grand ten gehore gebracht. Deze Zwolse dj is winnaar geworden van de Smirnoff Ice DJ Talent Contest en won hiermee een plek op het podium van Moes-Free2Dance. Vervolgens zullen onder andere Sunnery James & Ryan Marciano, Lucien Foort, Quintin, Vika Kova, Baggi Begovic, Ummet Ozcan en Maite (trompet) de omlijsting verder muzikaal invullen. De dag wordt uiteindelijk spetterend afgesloten door techno-dj Bart Skils!

Meer info: www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl of www.free2dance.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het forum is nog niet minder vaag geworden :'( Charlotte, tja steun en toeverlaat deserteerde. Was dat niet om het vuige taalgebruik?
  Nu moet Ellen met de toekomstig MP op reis?
  Pas op dat anderen niet met de eer gaan strijken 😮 😀

  Hoe angstig kun je zijn? Maar uh, tof vakantie land Willem…Egypte.


  Maak melding

 2. Leuk forum inderdaad ahummm, en Bart vult bij woonplaats Berkum in? Geeft wel aan hoe kleinschalig het gedachtegoed is van de aanhangers..


  Maak melding

 3. even het forum bekeken, maar nu begrijp ik de link tussen lucht en het festival. het zou lucht geen windeieren leggen om zelf op het festival op te treden. politiek weinig inhoudelijk.het SOR model van lucht spreekt mij anders wel aan.


  Maak melding

 4. het is niet wat
  het was niet wat
  en het wordt niet wat, alleen maar lucht

  al hoop ik dat, dat festival wel wat wordt lijkt me wel.  Maak melding

Reageer