Kroegbaas Ali Haydar achter de bar van Café Neuf - Foto: Peter Denekamp
Kroegbaas Ali Haydar achter de bar van Café Neuf
Foto: Peter Denekamp

Zwollenaar moet half jaar achter de tralies voor mishandelen kroegbaas

Zwolle – De rechtbank heeft donderdag de 54-jarige Tacettin G. uit Zwolle tot een gevangenisstraf van een jaar veroordeeld. G. mishandelde op 3 november vorig jaar Ali Duran, een geliefde Zwolse kroegbaas. G. hoeft niet lang meer te zitten, hij zit al bijna vier maanden in voorlopige hechtenis en een half jaar van de opgelegde straf is voorwaardelijk. Wel zal hij flink in de buidel moeten tasten. G. moet Ali zo’n zesduizend euro aan schadevergoeding betalen.

In de avond van 3 november 2022 kwam Tacettin G. binnen bij Café Neuf in de Steenstraat. Kroegbaas Ali zat met de rug naar de voordeur toen hij door G. met een hard voorwerp op zijn hoofd werd geslagen. Er ontstond een worsteling tussen beide mannen. Ali kreeg meerdere klappen met het voorwerp en lag even later badend in het bloed op de grond van zijn café. G. ontkende in alle toonaarden de belager te zijn geweest van Ali.

Het openbaar ministerie vond dat er meer dan voldoende bewijs was tegen G. “Een poging tot doodslag lijkt mij glashelder,” bepleitte de officier. Ze eiste dan ook een gevangenisstraf van vier jaar.

De rechtbank oordeelt echter dat er onvoldoende bewijs is om te komen tot een poging tot doodslag. Het ontbreekt de rechters ook aan voldoende wettig en overtuigend bewijs om G. te kunnen veroordelen voor zware mishandeling. G. krijgt een jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk, voor poging tot zware mishandeling.

Artikel delen: