JOVD Zwolle: ‘Breng Universiteit Twente naar Zwolle’

JOVD Zwolle: ‘Breng Universiteit Twente naar Zwolle’

Zwolle – De JOVD Zwolle e.o., de liberale politieke jongerenafdeling, pleit voor een dependance van de Universiteit Twente in Zwolle. Volgens algemeen bestuurslid Branco Schoenaker zorgt dit ervoor dat “we in Zwolle talent op academisch niveau kunnen opleiden en voor de stad kunnen behouden”.

In 2022 is onderzoek gedaan naar de manier waarop de samenwerking tussen de Regio Zwolle en de Universiteit Twente vorm kan krijgen. Hieruit is gebleken dat beide partijen enthousiast zijn over in ieder geval een proeftuin op het gebied van klimaatadaptatie. De liberale jongeren zijn blij met deze samenwerking, maar roepen op tot het tonen van meer ambitie. De JOVD Zwolle maakt zich dan ook hard voor een dependance van de Universiteit Twente.

Volgens de liberalen is de vestiging van de Universiteit Twente in Zwolle van groot belang voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van de stad. Door ervoor te zorgen dat jongeren een universitaire studie kunnen volgen in de stad waar zij zijn opgegroeid, kan hun kennis en kunde worden behouden voor de stad.

Bovendien biedt een dergelijke dependance de mogelijkheid om het academisch geschoolde personeel op te leiden waar de bedrijven in de regio behoefte aan hebben, aldus de JOVD. De vestiging van universitaire studenten is van meerwaarde, volgens de JOVD, omdat studenten niet alleen graag geziene klanten in de horeca zijn, maar ook vaak naast hun studie als vrijwilliger actief zijn.

Algemeen bestuurslid Branco Schoenaker: “Regio Zwolle en de Universiteit Twente moeten niet voorzichtig aan elkaar snuffelen, maar elkaar enthousiast omhelzen. Een dependance van de Universiteit Twente is van onschatbare waarde voor de Zwolse ondernemer en de aanstormende universitair student.”

Artikel delen: