Patriottenlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Patriottenlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koud en kans op een winterse bui

Zwolle – Dinsdag maakt Zwolle kans op een bui. Misschien komt er naast regen ook hagel of natte sneeuw naar beneden. De meeste neerslag trekt waarschijnlijk ten zuiden van Zwolle langs. Veel bewolking krijgen we in elk geval wel over ons heen.

In de loop van de middag en begin van de avond is er in Zwolle en omgeving verhoogde kans op buien die natte sneeuw droppen. Misschien dat het op auto’s en grasveldjes even blijft liggen. De temperatuur varieert van +3 graden ‘s morgens tot ongeveer +5 graden in de middag. Dat is niet veel en tijdens een bui heeft het kwik de neiging om te dippen. De wind is matig, kracht 3, uit het westen en die drukt de temperatuur voor het gevoel.

In de loop van de avond en in de nacht naar woensdag verdwijnt veel van de bewolking. Onder de opklaringen koelt het af tot rond het vriespunt. Op de grond kan het woensdagochtend vroeg plaatselijk glad worden door bevriezing.

Woensdag en donderdag bevindt Zwolle zich tussen de storingen in. Dat betekent op beide dagen overwegend droog weer. Er staat weinig wind. De zon krijgt ruimte, wolkenpartijen zijn er ook. Vrijdag en in het weekend komen we in de wisselvalligheid terecht. Het is nog onduidelijk of Zwolle dan in polaire of milde lucht belandt.

Artikel delen: