Macbeth – een bloeddorstig verlangen

Zwolle – De leerlingen van het Thomas a Kempis College brengen op 15, 16 en 17 april een schooltoneelvoorstelling waarbij het helemaal draait om bloeddorstige verlangens. In een letterlijk spetterende en hedendaagse versie van Shakespeare’s Macbeth wordt het spannende verhaal verteld van een man die zich verliest in zijn ambitie en de prijs die hij daarvoor moet betalen. 
 
De moedige Schotse generaal Macbeth krijgt van drie mysterieuze vrouwen de voorspelling te horen dat hij op een dag koning van Schotland zal worden. Vanaf dat moment kan hij nergens anders meer aan denken; ‘gegroet toekomstige koning van Schotland’ galmt er steeds door zijn hoofd. Verteerd door ambitieuze gedachten en aangemoedigd door zijn vrouw doodt Macbeth koning Duncan en neemt bezit van de troon. Hij wordt een tirannieke heerser, overmand door angst en schuldgevoel. Hij is verplicht om zelfs nog meer te doden om zichzelf te beschermen tegen verraad en ontmaskering. Het bloedbad leidt Macbeth en zijn meedogenloze vrouw uiteindelijk naar krankzinnigheid en dood.

Macbeth of the Scottish play wordt opgevoerd op 15, 16 en 17 april om 20:00 uur, locatie TAK centrum aan de Schuurmanstraat 1. Kaarten zijn te reserveren via 088-8508505 en kosten slechts 3 euro.   

Artikel delen: