JA-sticker voor reclamefolders in Zwolle

JA-sticker voor reclamefolders in Zwolle

Zwolle – Inwoners van Zwolle krijgen vanaf april geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer in de brievenbus, tenzij ze een JA-sticker plakken. Gemeenten als Amsterdam en Utrecht gebruiken de JA-sticker al.

De Zwolse gemeenteraad heeft gevraagd er ook in Zwolle mee te beginnen. De maatregel is vorig jaar vastgelegd in de afvalstoffenverordening, zodat drukwerkverspreiders tijd hadden om zich hierop voor te bereiden. Wethouder Paul Guldemond: “Op dit moment krijg je in Zwolle, als je niks doet, wekelijks een stapel reclamefolders in de bus. Vaak belanden die ongelezen in de papierbak. Straks moet je zelf in actie komen als je folders wilt ontvangen. Zo gaan we papierverspilling tegen.”

Huis-aan-huiskranten en wijkkranten worden nog wel standaard bij iedereen in Zwolle bezorgd. Wie dat ook niet wil, kan een NEE/NEE-sticker plakken. De bestaande NEE/JA-sticker is in de nieuwe situatie niet meer nodig.

  • Geen sticker (of NEE/JA sticker): geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, wel huis-aan-huiskranten
  • JA-sticker: wel ongeadresseerd reclamedrukwerk, wel huis-aan-huiskranten
  • NEE/NEE-sticker: geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, geen huis-aan-huiskranten

Inwoners die nu folders ontvangen krijgen in maart een JA-sticker bij het folderpakket. De JA-sticker (en de NEE/NEE-sticker) is ook verkrijgbaar bij het stadhuis en stadskantoor.

Veel reclamefolders zijn ook digitaal beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijk folderpakket samen te stellen en te laten bezorgen via kiesjefolders.nl of folderkiezer.nl.

Foto's 2
JA-sticker voor reclamefolders in Zwolle
Artikel delen: