Oldhuisstraat - Foto: Nienke Mondria
Oldhuisstraat
Foto: Nienke Mondria

Het weer: Koud en bewolkt

Zwolle – Woensdag trekt over de zuidelijke helft van het land een storing met natte sneeuw, in Limburg mogelijk ook sneeuw die blijft liggen. Zwolle krijgt niet met sneeuw te maken. Plenty bewolking behorend bij de storing schuift wel over, weinig kans op een doorbrekende zon.

Woensdag in de vroege ochtend kan het in Zwolle en omgeving glad zijn door bevriezing van natte plekken. Na opklaringen in de nacht is het kwik gedaald tot het vriespunt of er iets onder. Overdag is de bewolking dik, zo dik dat er misschien een paar regendruppeltjes uit vallen. Maar het grootste deel van de dag is het droog onder het wolkenpakket. En koud, het kwik kruipt omhoog naar slechts 4 graden. De wind is overwegend zwak uit het noordoosten.

Donderdagochtend, na een nacht met lichte vorst, lijken de kansen voor de zon wat beter. Het kwik stijgt naar 6 graden. In de middag neemt de bewolking weer toe. Later op de avond en vooral in de nacht naar vrijdag gaat het flink te regenen. Mogelijk valt er ook natte sneeuw.

Vrijdag is de kans op neerslag in Zwolle groot. Zaterdag ziet er beter uit voor wie het droog wil houden. Na het weekend gaat de temperatuur in de lift naar circa 12 graden. Later volgende week wordt het waarschijnlijk weer kouder.

Artikel delen: