Groot Wezenland - Foto: Wouter Steenbergen
Groot Wezenland
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vooral in de avond nat

Zwolle – Donderdagochtend maakt Zwolle kans op een wit laagje buiten. Een zone met lichte sneeuwval is in de nacht en vroege ochtend langs onze regio geschampt. Later in de ochtend is er een neerslagpauze met veel grijze bewolking.

Deze droge periode wordt in de loop van de middag gevolgd door een nieuw neerslaggebied dat vanuit het zuidwesten binnenkomt. De regen in de middag gaat ‘s avonds door, waarbij deze tijdelijk overgaat in natte sneeuw. Waarschijnlijk blijft er weinig of niks liggen. De donderdag begint met een temperatuur rond het vriespunt. Het kwik loopt slechts een beetje op: +3 à +4 graden is het maximum. In de avond blijft de temperatuur naar verwachting iets boven nul. Het is dan een kletsnatte affaire en ook voor de nacht naar vrijdag wordt nog regen berekend.

De wind is donderdag eerst zwak uit het oosten, in de avond en nacht toenemend naar matig, kracht 3 tot 4. Vrijdag trekt een lagedrukgebiedje met het centrum over Zuid-Nederland naar het oosten. Het neemt vooral in de middag en avond veel wind mee. Verder staat een wolkendek op het programma waaruit van tijd tot tijd regen of natte sneeuw valt. Dat laatste wordt vrijdagavond verwacht. Misschien dat een beetje sneeuw ‘s nachts blijft liggen in Zwolle.

Zaterdag begint met opklaringen en lichte vorst. De zon is terug, de kans op neerslag is uiterst klein. Zondag overheerst de bewolking. Later op de dag kan wat regen vallen. Opvallend is zondag de hoge middagtemperatuur van 10 graden in Zwolle.

Artikel delen: