Leo Majorlaan

Zwolle –  Het college  van B en W heeft vanmiddag de eerste bevrijder en ereburger van Zwolle postuum blijvend en zichtbaar willen eren door de naam van de Zuidbroeklaan te wijzigen in de Leo Majorlaan.

Weduwe Pauline Major heeft vanmiddag het nieuwe straatnaambord op de kruising met de Wipstrikkerallee onthuld.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. @chris, ben bang van niet want de borden zuidbroeklaan hingen nog wel bij de brug tussen de Hortensiastraat en Wipstrikallee
  >:( :'(


  ⚠️ Meld

 2. Er worden zoveel nieuwe wegen aangelegd waarom worden dan bestaande namen veranderd.
  Je had toen ook de zamenhofsingel bij hedon en dat werd toe burgemeester Drijbersingel ik zie niet echt het nut van die veranderingen.


  ⚠️ Meld

 3. @ Job: ik vind het ook niet handig hoor, wat mij betreft hadden ze ook een beter een nieuwe straat die naam kunnen geven.
  Het schijnt wel dat hij langs deze route is gekomen, maar meneer Arsenault heeft een plantsoen in Zuid gekregen…


  ⚠️ Meld

 4. En daarom vind ik het prima dat juist daar die naam naar voren komt.

  Die naam had niet tot zijn recht gekomen ergens in stadshagen wat mij betreft. Arsenault had ook dichterbij een plantsoen/straatnaam etc moeten krijgen vind ik.


  ⚠️ Meld

 5. Ik vind het ook heel goed dat deze mensen geeerd worden maar het is gewoon niet erg handig om zomaar straatnamen te veranderen nu is er aan de Leo Majorlaan toevallig geen bedrijvigheid maar aan de voormalige Zamenhofsingel was dat wel lekker als je daar met je bedrijf zit, kun je al je visitekaartjes briefpapier e.d. gaan vervangen. Maken ze een mooi plein bij het stadskantoor hoe ga je die noemen, Lubeckplein. Hadden ze toen beter kunnen kijken wie wat voor zwolle betekend heeft. Vind ik zelf een mooier plekje om iemand te eren. Snapt u


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.