Nieuwe hondenlosloopterreinen in Zwolle-Zuid

Zwolle – Met de aanwijzing van drie nieuwe hondenlosloopterreinen in Zwolle-Zuid wil de gemeente alle hondenbezitters in deze wijk nog meer tegemoet komen en de verwachting is dat de overlast van loslopende honden en hondenpoep elders in de wijk zal afnemen.

De nieuw aangewezen hondenlosloopterreinen zijn de groenstrook ten zuiden van de voetbalvelden van het sportpark Jo van Marle, het terrein ten zuidwesten van de Grevenmate en een deel van het Oldenelerpark ten zuiden van het speelterrein.

Criteria

Het hondenbeleid kent criteria op grond waarvan hondenlosloopterreinen zijn aangewezen. Een hondenlosloopterrein is een terrein waar de eigenaar/bezitter van een hond onaangelijnd mag laten lopen en de hondenpoep niet opgeruimd hoeft te worden. Door deze terreinen intensief te maaien wordt stankoverlast voorkomen. Een belangrijk criterium is de loopafstand van 10 minuten of maximaal 1.000 meter. Uit een overzicht blijkt dat Zwolle-Zuid een aantal witte vlekken heeft waar geen hondenlosloopterrein is binnen de bovengenoemde loopafstand. Dat is ook de reden dat het college deze nieuwe losloopterreinen heeft aangewezen.

Hondenkaart

In verband met de nieuwe hondenlosloopterreinen wordt ook de hondenkaart vernieuwd. Deze kaart is gratis af te halen bij het Informatiecentrum en alle wijkservicepunten.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het zal vast wat schelen maar veel zoden zal het niet aan de dijk zetten. Ik woon binnen 500 meter van zo’n losloopterrein maar de stront slingert hier over al en nergens rond….. buiten dat losloopterrein.

  Zolang ik ook massa’s mensen hun auto’s op kruisingen, plekken voor brandweer, fietspaden, etc. zie neerplempen omdat ze te beroerd zijn om 20 meter verder te lopen vanaf een parkeervak, verwacht ik al helemaal niet dat het gros van de hondeneigenaars (die alleen een blokje om lopen met hun hond, net genoeg om het beest te laten kakken) ‘maarliefst’ een kilometer/10 minuten zal lopen naar een hondenuitlaatplek.

  Nog een voorbeeld is het Twistvlietpad. Dat is geen hondenlosloopterrein maar het ‘jaagpad’ in het stukje groen wat daarnaast ligt wel. Toch zie je regelmatig honden loslopen op het Twistvlietpad.

  Er is maar één manier waarop je het wel voor elkaar kan krijgen: handhaven!


  ⚠️ Meld

 2. Onzin, honden hebben ook beweging nodig en die hondenlosloop gebieden zijn er veel te weinig. Als het baasje het hondje goed traint kan ie best over loslopen. >:( De hondepoep moet uiteraard wel opgeruimd worden….


  ⚠️ Meld

 3. Tegen een goedgetrainde loslopende hond heb ik ook echt geen bezwaar. Regel of geen regel, boeit me niet. Regels zijn opgesteld om de wereld leefbaar te maken. Ga je buiten de regels maar hinder je een ander niet, dan ga je niet echt aan het doel van de regels voorbij volgens mij.

  Maar het probleem is dus inderdaad dat mensen de stront niet opruimen. En ook is het een probleem dat mensen hun dier niet goed onder controle hebben. Zoals ik al zei: ik heb geen problemen met een goed afgericht/opgevoed dier wat perfect luistert naar de baas (moet de baas wel de juiste instructies geven uiteraard en adequaat reageren mocht het dier toch iets onverwachts doen). Ik heb wel problemen met honden aan 15-meter oprolwurglijn waarbij baas aan de ene kant van de weg loopt, hond aan de andere kant.

  Maar goed, terug naar het hondenlosloopgebeuren. Inderdaad, honden zullen ongetwijfeld hun renplekkie nodig hebben voor de lichaamsbeweging. Ik stel persoonlijk dat laatste op prijs voormezelf dus zal het voor zo’n dier vast ook goed zijn. Maar dan niet dat een ander gehinderd wordt (wat mij al meer dan eens overkomen is in het verkeer; ik heb al heel wat noodstops moeten maken voor ‘overenthousiaste’ honden (al dan niet aangelijnd trouwens)

  Maar die hondenschijt…… ze flikkeren de boel ook midden op ons achterpad neer maar opruimen? Ho maar….
  Helemaal leuk is het van die eigenaren die doorlopen, het oprollijntje (als ze het beest al aangelijnd hebben) laten afwikkelen terwijl de hond achter ze dus 15 meter de ’tijd’ heeft om z’n drol te droppen. Baasje kijkt niet om. Wat je niet ziet, is er ook niet toch? Dus opruimen is ook niet nodig. Geen wonder dat ook het park bezaaid ligt met die stront.


  ⚠️ Meld

 4. Ik vraag me af, of de gemeente dat zomaar kan doen, ik kan nergens ook maar iets terug vinden waar een hondenlosloopterrein wettelijk aan moet voldoen, ik woon dus in de grevenmate, ben bang voor honden, helemaal als ze loslopen en mijn huis grenst dus aan dit terrein, ook grenst het aan onze straat, doodlopende straat, waar dagelijks veel kleine kindjes op straat spelen, weet iemand waar ik online ergens documentatie hierover kan vinden, wat wel en niet mag, bij het beslissen wat een losloopterrein word of niet, terrein of weide kun je het niet noemen, het is maar zo’n klein stukje groen dat ik het sowieso al vreemd vind om dit aan te wijzen….

  groeten M


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.