Toch subsidie voor Thorbeckegrachtfestival

Zwolle – De gemeente levert een bijdrage aan het Thorbeckegrachtfestival dat op 12 september 2009 plaats vindt. In 2008 had de organisatie van het festival al een subsidieaanvraag ingediend, maar de aanvraag werd toen afgewezen omdat het budget voor evenementensubsidies niet toereikend was. Door aanpassingen van de begroting, het programma en het subsidiebedrag is het voor de gemeente nu toch mogelijk om bij te dragen.

De organisatie van het festival heeft een nieuw programma samengesteld waarin onder andere wordt samengewerkt met Odeon/ De Spiegel met als resultaat een heuse UIT-markt in Zwolle. Op en rond de kade van de Thorbeckegracht treden die dag verschillende artiesten op die in de loop van het seizoen in Odeon of De Spiegel op zullen treden, zoals Wouter Hamel, theater Gnaffel en Mathilde Santing.

Door deze nieuwe vorm van werken vormt het festival een waardevolle toevoeging op het culturele aanbod in Zwolle. Bovendien biedt de bijzondere locatie de gelegenheid om Zwolle van haar beste kant te laten zien aan bezoekers van het festival.

Artikel delen: