Vrijwilligers van NLdoet aan de slag samen met tuinvrijwilligers van Hospice Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Vrijwilligers van NLdoet aan de slag samen met tuinvrijwilligers van Hospice Zwolle
Foto: Ingezonden foto

NLdoet helpt mee in tuin van Hospice Zwolle

Zwolle – Vele handen maken licht werk. Bij Hospice Zwolle ging dat afgelopen weekend zeker op. Vrijwilligers van NLdoet staken daar de handen uit de mouwen in de tuin.

Hospice Zwolle beschikt over een vaste ploeg enthousiaste tuinvrijwilligers, die in het seizoen wekelijks zorgen voor het tuinonderhoud. Met name in het voorjaar hebben zij altijd hun handen vol aan de tuin. Vandaar dat het hospice zich dit jaar aanmeldde voor NLdoet.

“Het lenteklaar maken van de tuin is elk jaar weer een behoorlijke klus,” zegt Karin Westerhof, coördinator van Hospice Zwolle. Ze is heel blij dat NLdoet positief reageerde en zorgde voor een stuk of vijftien extra vrijwilligers, die vrijdag en zaterdag kwamen snoeien en onkruid wieden. “Vrijdag was het slecht weer, met regen en sneeuw, maar de vrijwilligers lieten zich niet uit het veld slaan. Petje af! Het is fantastisch om te zien hoe de tuin in twee dagen een complete make-over heeft gekregen.”

Als alles volgens plan verloopt, gaat de prachtig aangelegde tuin volgend jaar deels op de schop. Hospice Zwolle gaat namelijk uitbreiden. Daarvoor is het braakliggende terrein – aan de voorkant van het huidige hospice – eind vorig jaar al aangekocht. Dankzij de hulp van NLdoet kunnen de gasten deze zomer nog genieten van de bestaande tuin. En van een groot kleurrijk bloeiend veld, zegt Karin. “We gaan het toekomstig bouwterrein eerst nog helemaal inzaaien met weidebloemen.”

Artikel delen: