Gemeente opent vragenlijst over buiten bewegen - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Gemeente opent vragenlijst over buiten bewegen

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft een online vragenlijst geopend over buiten bewegen. Wat vinden Zwollenaren belangrijk bij het buiten bewegen, spelen en sporten? Met de vragenlijst wil de gemeente dat onderzoeken.

Je kunt je mening geven over routes en plekken die je goed of juist minder goed vindt: parken, pleintjes, bankjes, sportplekken en speelplekken. Waar kom je graag en waarom? Wat is jouw favoriete ommetje? Wat is er goed en wat kan er beter? Mis je nog iets in de buurt? Je favoriete plekken, routes en ideeën kun je op een kaart aangeven.

De gemeente Zwolle gaat de antwoorden gebruiken voor een nieuw buitenruimteplan voor bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Daarin komen voorstellen voor de inrichting van speel- en sportplekken, ontmoetplekken en beweegroutes in jouw wijk.

Wethouder Michiel van Willigen: “We willen dat de buitenruimte Zwollenaren uitnodigt om naar toe te gaan en in beweging te komen. Plekken om de hond uit te laten, te spelen, te kletsen, te picknicken of de benen te strekken. Die plekken dragen bij aan ons buitengeluk. Iedereen moet zich ook welkom voelen buiten. Jong en oud. En ook mensen die minder goed kunnen lopen, bewegen, zien of horen.”

In het onderzoek zitten daarom ook vragen over moeilijkheden bij het naar buiten gaan of buiten zijn. En er zijn speciale vragen voor kinderen en jongeren. De gemeente gaat daarvoor ook naar scholen.

De vragenlijst invullen kan op http://www.zwolle.nl/buitenbewegen.

Artikel delen: