Geldersedijk - Foto: Wouter Steenbergen
Geldersedijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ’s Morgens wegtrekkende maartse buitjes, daarna zonneschijn

Zwolle – Woensdagochtend schuiven de laatste maartse buitjes weg naar het zuidoosten. Wie vroeg op pad gaat maakt kans op zo’n regen- of natte-sneeuwbuitje. Omdat de temperatuur ’s morgens vroeg dicht bij het vriespunt ligt, is plaatselijke gladheid niet uit te sluiten.

De buiigheid verdwijnt in de ochtend, het klaart mooi op en het blijft de rest van de dag droog. De zon schijnt vanuit een blauwe lucht breeduit op Zwolle, al is het niet geheel wolkeloos. Misschien is dit wel de beste dag van de week, wat het aantal zonuren betreft. De temperatuur stijgt naar 8 graden en de wind doet niet gek: zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit richtingen rond west. In de loop van de middag verschijnen sluierwolken, die horen bij een storing vanuit het zuidwesten. In de avond raakt het geheel bewolkt boven Zwolle.

Genoemde storing leek aanvankelijk vol over onze omgeving te trekken donderdag. Nu lijkt de meeste regen boven de Noordzee te vallen. Zwolle krijgt slechts een schampschot van de neerslag en dat gebeurt rond het middaguur volgens de huidige timing. Het grijze wolkendek blijft grotendeels gesloten. Een middagtemperatuur van ongeveer 9 graden bij een aantrekkende zuiden– tot zuidoostenwind.

Vrijdag komt uit het zuidwesten een nieuwe storing opzetten, maar deze is kleiner en koerst ook meer over de Noordzee dan over Zwolle. De grootste kans op neerslag hebben we in de avond. De temperatuur loopt op naar een bovengemiddelde 15 graden. In het weekend is het wisselvallig bij iets lagere maximumtemperaturen, maar overdag komt Zwolle vermoedelijk toch boven de 10 graden uit.

Artikel delen: