Politie IJsselland traint voor RoPa-run

Regio – Een team van agenten en medewerkers van de Politie IJsselland  (25 in totaal) gaat dit jaar voor de zesde keer mee doen aan de RoPa-run, en is hiervoor volop in training. De RoPa-run is de langste non-stop estafetteloop van de wereld waaraan 275 teams deelnemen.

De route van deze estafette loopt van Parijs naar Rotterdam, een afstand van 530 kilometer. De estafetterun wordt gehouden tijdens het pinksterweekend 30 mei tot en met 1 juni 2009 met als doel geld in te zamelen voor de stichting Roparun. Met dit geld ondersteunt de stichting projecten die het leven van kankerpatiënten en vooral die van kinderen met kanker veraangenamen. Met als motto: “Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Team Politie IJsselland

In de 5 jaar dat het team nu mee doet heeft het in totaal € 50.000 ingezameld ten behoeve van de stichting Roparun. Dit jaar verwachten de medewerkers van de politie IJsselland  weer minimaal  € 10.000 in te zamelen.

Dit doet het team door diverse activiteiten te ontplooien. Onder andere wordt er op 8 mei vanuit Nieuwleusen een motortoertocht georganiseerd. Daarnaast wordt er een Sponsorloop georganiseerd waaraan ongeveer 300 kinderen, uit Zwolle, aan mee zullen doen.

 

24uurs-trainingsloop

Om te kijken hoe het gesteld is met de conditie van het team, wordt het aankomende weekend een 24 uurs-loop gehouden. In deze 24 uurs-loop zal de situatie worden nagebootst zoals de agenten deze ook kunnen verwachten tijdens de  RoPa-run. Vrijdag 17 april om 14.00 uur zal er gestart worden aan het hoofdbureau van politie aan de Koggelaan in Zwolle. Dan zal de eerste groep van vier lopers in estafette vorm een afstand gaan lopen van +/- 60 km. Deze vier lopers worden begeleid door twee fietsers en een volgbusje met daarin de overige drie lopers. Als deze groep weer terug is in Zwolle zal de tweede groep van start gaan.

 

Live te volgen

Gedurende de 24uurs-loop kan men dankzij een tracking en tracing systeem, op de websitewww.roparunteamijsselland.nl,continu zien waar de lopers zich op dat moment bevinden.

 

Routes

Er zullen in totaal zes rondes van ongeveer 55 km worden gelopen. De volgend routes zullen gelopen gaan worden: vrijdag om 14.00 uur zal begonnen worden met tweemaal een rondje Veluwe, rond 22.00 uur wordt begonnen met tweemaal een rondje Zwolle en om 6.00 uur zal er begonnen worden aan twee maal een rondje Salland. Start en finish van de routes zal steeds in Zwolle zijn. Om 14.00 uur hoopt het team klaar te zijn met de oefenloop. En zal  de gehele 24 uursloop geëvalueerd zal worden.

 

Stichting Roparun

De stichting ondersteunt onder andere de volgende doelen en projecten.

De Daniël den Hoed Kliniek, Het Sophia Kinderziekenhuis, diverse hospice en pallitatieve zorgcentra, diverse inloophuizen en vele andere diverse kleinschalige projecten. Tevens heeft de stichting enkele aangepaste vakantiehuizen in beheer, die beschikbaar worden gesteld aan patiënten en hun familieleden

 

In 2008 werd door de toen 260 deelnemende teams totaal 4,3 miljoen euro ingezameld. Dit geld ging naar de hierboven beschreven doelen. Ook zijn er de afgelopen jaren, door de stichting roparun, diverse hoofdhuidkoelers aangeschaft die beschikbaar zijn gesteld aan diverse ziekenhuizen door geheel Nederland. Hoofdhuidkoelers zijn apparaten die ervoor zorgen dat als een patiënt een chemokuur ondergaat, het haaruitval tot een minimum wordt beperkt.

 

Stichting “Vechtgenoten” Ommen

Een gedeelte van de opbrengst van de Roparun 2009 zal beschikbaar worden gesteld aan de stichting “Vechtgenoten” uit Ommen, en zal gebruikt worden voor de inrichting van de recreatieruimte van het inloophuis van de stichting, en voor de opleiding van vrijwilligers. Doelstelling van de stichting “Vechtgenoten” is om kankerpatiënten en hun naasten een plek te geven om elkaar te ontmoeten als lot- en vechtgenoten.

 

Meer info

Voor meer informatie over de Roparun en het RoParunteam politie IJsselland kunt u terecht op de website:www.roparun.nl  en op de website www.roparunteamijsselland.nl .Voor informatie over de stichting Vechtgenoten kunt u terecht op de website www.vechtgenoten.nl

Artikel delen: