Koren in de Openlucht festival

Zwolle – Op zaterdagavond 18 april staan 25 koren verspreid over 5 openluchtpodia in Overijssel. De openluchtpodia in Ommen, Hertme, Nijverdal, Markelo en Losser bieden ieder een podium aan 5 lokale koren, die een speciaal programma hebben samengesteld wat te maken heeft met 4&5 mei én het thema ‘Vrijheid en Identiteit’. Daarnaast kunnen ze ook gebruik maken van het Lied van de Vrijheid wat in 2005 is gecomponeerd door Thé Lau.

Leuk aan dit project is dat het niet alleen een podium biedt aan Overijsselse amateurkoren, maar ook dat de aandacht gevestigd wordt op vijf opmerkelijke openluchttheaters in de provincie. De deelnemende koren zijn zeer divers: van jeugdkoren tot kerkkoren, en zelfs een heus piratenkoor staat op één van de openluchtpodia. Het evenement begint om 19:30 uur en duurt tot 22:00 uur, de toegang tot alle vijf theaters is vrij. De organisatie raadt bezoekers aan om een dikke jas aan te trekken: hoewel de muziek hartverwarmend is, het kan nog wel koud zijn op 18 april in de openlucht. Dit project wordt georganiseerd in het voortraject naar het Bevrijdingsfestival Overijssel. In 2009 is Overijssel de gastprovincie van de Start Nationale Viering Bevrijding op 5 mei.

Dit betekent dat in deze provincie dit jaar extra aandacht wordt besteed aan de betekenis van 4 en 5 mei. Tijdens de officiële opening zal staatssecretaris Frans Timmermans  de gebruikelijke 5 Mei lezing in Zwolle houden, en Minister-president Balkenende is uitgenodigd om het bevrijdingsvuur te ontsteken.

Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl/nationalestart

Artikel delen:

Reageer