Librije bestolen door personeel

Toprestaurant De Librije in Zwolle heeft twee werknemers ontslagen wegens diefstal. Het gaat om twee Zwollenaren die al van jongs af aan bij het sterrenrestaurant werkten. Eigenaar Jonnie Boer heeft aangifte gedaan.

De ene verdachte heeft als werknemer van de Librije-winkel volgens Boer ‘een berg geld’ gestolen. De tweede, een sommelier, zou de fooienpot hebben geplunderd. De politie onderzoekt beide kwesties.

Bron: De Stentor

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Topkok Jonnie Boer beschuldigt twee werknemers van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle van diefstal. Hij zou voor tienduizenden euro's zijn opgelicht.

    Ontslag
    Een 24-jarige man uit Zwolle is door de politie aangehouden na de aangifte van Boer. "Hij is een dag in verzekering gesteld, maar is weer op vrije voeten. Hij heeft een verklaring afgelegd en heeft inmiddels ontslag gekregen."

    Commentaar
    Een tweede verdachte, ook uit Zwolle, is nog niet gehoord. Jonnie Boer was niet bereikbaar voor commentaar.

    Bron: RTL

  2. Het is mijn droom om bij dit restaurant te werken. Deze mannen gooien hun kans weg voor wat extra geld. Wie zal ze nu ooit nog aannemen binnen de horeca?

  3. Topkok jonnie zal behoorlijk teleurgesteld zijn in die twee,begrijpelijk.Maar wat ik niet snap is dat sommige mensen zo lang moeten wachten(er staat een wachtlijst van zeker een half jaar) voor dat kleine beetje eten wat je krijgt opgediend,en dan die prijzen.Dan ben je zelf een boef.Maar goed dan wel een 3 sterren restaurant,zeggen ze.Doe mij maar gewoon de 4 jaargetijden,en dan graag de balineesjes op een stokkie. ;D

  4. Zijn reacties is des Jonnies: ,,Dat er geld is gepikt, vind ik nog niet eens het ergst.

    Jonnie Boer.Het allerergst is het voor de families en vrienden van die jongens. Voor hen is het een drama.

    De Zwolse driesterrenchef Jonnie en zijn vrouw Th?©r??se Boer zijn zwaar aangeslagen door de aanhouding van twee van hun werknemers wegens verduistering van tienduizenden euros. Een van hen heeft een verklaring afgelegd en heeft inmiddels ontslag gekregen. De andere verdachte, ook woonachtig in Zwolle, is nog niet gehoord.

    De eigenaar/kok van restaurant De Librije zegt volkomen te zijn verrast door de diefstal. Beide werknemers werkten al lange tijd voor zijn bedrijf dat, behalve uit een driesterrenrestaurant, bestaat uit een delicatessenwinkel en een theaterrestaurant. Volgend jaar komt er ook een hotel, restaurant en kookschool bij. De locatie: het Spinhuis ofwel de oude gevangenis van Zwolle…

    De ene medewerker, die van bordenwasser opklom tot sommelier en vinoloog, wordt ervan verdacht te hebben gestolen uit de fooienpot. Een medewerker van de winkel zou hebben gerommeld met de kassa. De robuuste chef: ,,We hebben een nieuw kassasysteem, maar hij kon gewoon zijn gang gaan. Het is heel simpel: je slaat spullen niet aan en stopt het geld in je eigen zak.

    De vraag blijft: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Jonnie: ,,Je ziet het overal in de horeca. Je kunt n?³g zoveel systemen bedenken, er gebeurt heel veel op basis van vertrouwen. Of ik hiervan heb geleerd? Niet echt, je gaat er toch vanuit dat je mekaar recht in de ogen kunt kijken. Dat blijf ik ook doen, anders hou ik er net zo lief morgen mee op. Maar ik ga wel beter opletten.
    ———————
    Bron: AD

  5. Zijn reacties is des Jonnies: ,,Dat er geld is gepikt, vind ik nog niet eens het ergst.

    Jonnie Boer.Het allerergst is het voor de families en vrienden van die jongens. Voor hen is het een drama.

    De Zwolse driesterrenchef Jonnie en zijn vrouw Th?©r??se Boer zijn zwaar aangeslagen door de aanhouding van twee van hun werknemers wegens verduistering van tienduizenden euros. Een van hen heeft een verklaring afgelegd en heeft inmiddels ontslag gekregen. De andere verdachte, ook woonachtig in Zwolle, is nog niet gehoord.

    De eigenaar/kok van restaurant De Librije zegt volkomen te zijn verrast door de diefstal. Beide werknemers werkten al lange tijd voor zijn bedrijf dat, behalve uit een driesterrenrestaurant, bestaat uit een delicatessenwinkel en een theaterrestaurant. Volgend jaar komt er ook een hotel, restaurant en kookschool bij. De locatie: het Spinhuis ofwel de oude gevangenis van Zwolle…

    De ene medewerker, die van bordenwasser opklom tot sommelier en vinoloog, wordt ervan verdacht te hebben gestolen uit de fooienpot. Een medewerker van de winkel zou hebben gerommeld met de kassa. De robuuste chef: ,,We hebben een nieuw kassasysteem, maar hij kon gewoon zijn gang gaan. Het is heel simpel: je slaat spullen niet aan en stopt het geld in je eigen zak.

    De vraag blijft: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Jonnie: ,,Je ziet het overal in de horeca. Je kunt n?³g zoveel systemen bedenken, er gebeurt heel veel op basis van vertrouwen. Of ik hiervan heb geleerd? Niet echt, je gaat er toch vanuit dat je mekaar recht in de ogen kunt kijken. Dat blijf ik ook doen, anders hou ik er net zo lief morgen mee op. Maar ik ga wel beter opletten.
    ———————–
    Bron: AD

Reageer