Pijmanstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pijmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Overwegend droog, zacht voor de tijd van het jaar

Zwolle – Vrijdag hangen er allerlei wolkensluiers tussen de zon en Zwolle. Toch loopt de temperatuur dankzij een zuidelijke aanvoer op naar ongeveer 15 graden. Dat is zo’n 5 graden boven normaal voor deze tijd van het jaar. In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur naar circa 7 graden.

Een lagedrukgebied dat van Ierland naar Schotland trekt, zendt storingen onze richting op, maar die van vrijdag is weinig actief. Voor de zekerheid noemen we de mogelijkheid van een spetterbuitje in de middag en avond, maar groot is die kans niet. De zuidenwind is in de stad overwegend zwak. Tezamen met dat fletse zonnetje en de vrij hoge kwikstand is het prima toeven buiten.

Zaterdag komt een actievere storing deze kant op. Dat is te merken aan een verhoogde buienkans, vooral in de middag en avond. Ook zijn er droge perioden waarin ruimte is voor zonneschijn, bij een temperatuur stijgend naar een lenteachtige 16 graden. De zuidenwind is over het algemeen zwak en stoort niet. Een mooie dag als je rekening houdt met een mogelijke bui.

Zondag doet de temperatuur onder invloed van wind uit westelijke richtingen een stapje terug. Maar ongeveer 13 graden is nog steeds bovengemiddeld. Er is veel bewolking waar de zon doorheen komt, kans op een buitje maakt Zwolle ook.

Artikel delen: