SWZ verwerpt afscheidsbonus voorzitter Aedes

Zwolle – Woningstichting SWZ vindt de vertrekregeling van 1 miljoen euro van scheidend voorman Willem van Leeuwen van Aedes verwerpelijk. Aedes is het overkoepelende orgaan van aangesloten woningcorporaties. SWZ heeft twee jaar geleden al afscheid genomen door uit de vereniging te stappen. Volgens SWZ moet een brancheorganisatie zich beperken tot gerichte en consequente belangenbehartiging. Aedes heeft de afgelopen periode deze rolverdeling meer en meer uit het oog verloren. De woningstichting is van mening dat de belangen van de huurders niet voldoende werden gewaarborgd.

Een dergelijke vertrekbonus vindt de corporatie niet passen in de huidige economische crisis en bij de discussie over salariëring in de publieke sector. Hiermee schaadt Aedes het imago van corporaties die hun best doen om goed werk te verrichten als sociale volkshuisvesters. Belangrijk is dat woningcorporaties zich bezig houden met zaken waar ze voor zijn opgericht; woningen bouwen voor mensen met een kleine portemonnee en bijzondere doelgroepen. En uiteindelijk is het ook moeilijk te verteren voor de 2,4 miljoen huurders van corporaties, die via de huur de contributie van Aedes opbrengen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. hulde aan het SWZ !! Alhoewel de zonnekoning van zwolle jarenlang bij hun aan het roer heeft gestaan en kwistig met de centjes van de huurders strooide (vooral zijn eigen zak en dat van zijn vazallenin)heeft er blijkbaar een omslag plaats gevonden binnen deze corporatie. zijn er trouwens nog lieden in het bestuur uit die tijd of is er grote schoonmaak geweest ? en weet iemand hoe het de verlicht despoot is vergaan na zijn gevangenisstraf ?


  ⚠️ Meld

 2. ???
  Tja en NU nog SWZ Op laten komen voor de Belangen van hun Eigen Huurders! ik spreek uit 30 jaar Ervaring van Wanbeleid!
  Dus ….


  ⚠️ Meld

 3. Goed voorbeeld doet volgen!! Een oproep aan alle corporaties om het lidmaatschap bij Aedes op te zeggen!!

  Grote vieze Graaier!!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.