Snelkrakers op heterdaad aangehouden in Zwolle, politiehond Nero is de hero! - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Snelkrakers op heterdaad aangehouden in Zwolle, politiehond Nero is de hero!

Zwolle – Twee mannen uit Utrecht zijn vrijdag snel aangehouden door de politie in de Ruusbroecstraat. Dit nadat ze even tevoren een snelkraak hadden gepleegd bij Derksen & Derksen in de Diezerstraat. Politiehond Nero speelde een hoofdrol bij de aanhouding.

Om vijf uur ’s ochtends forceerden de snelkrakers het rolluik en sloegen de glazen toegangsdeur van de kledingzaak aan diggelen. In luttele minuten gristen ze exclusieve en dure kleding uit de winkel. Met de buit ter waarde van zo’n honderdduizend euro sloegen ze op de vlucht. Door een snelle zoekactie en hulp van getuigen kregen agenten de vluchtauto in het vizier in de Esdoornstraat.

Even later stond hondengeleider Alfred Kappert in het park bij de Ruusbroecstraat oog in oog met een 31-jarige en een 54-jarige man uit Utrecht. “Dat is altijd wel een spannend momentje als je alleen bent en te maken krijgt met twee verdachten,” zegt Kappert. Helemaal alleen was de politieman niet, hij had zijn trouwe metgezel Nero aan de lijn. Een waarschuwing dat hij de politiehond zou inzetten was voldoende voor beide inbrekers om zich over te geven. Als makke schapen liet het Utrechtse duo zich inrekenen.

Corné en Klazien Derksen, de eigenaren van de kledingzaak, waren blij verrast toen ze hoorden dat de inbrekers waren opgepakt en de buit in de auto was aangetroffen. “Het is exclusieve kleding en we kunnen niet zomaar even de gestolen handelswaar bijbestellen,” zegt Klazien. “We hebben meerdere zaken en we zijn vaker doelwit geweest van inbrekers,” vertelt Corné. Voor de Derksens is het wel de eerste keer dat de daders zo snel gepakt worden en de buit aangetroffen is.

Reden voor de ondernemers om een taart te bezorgen op het politiebureau in Zwolle. “Om de agenten te bedanken,” zegt Corné. Op het bureau zijn de meeste agenten uit de nachtdienst al naar huis. Mark Hulleman, de officier van dienst van de nachtploeg, is er nog, samen met hondengeleider Kappert. “Als ik dat had geweten dan had ik ook iets lekkers meegenomen voor de hond,” roept Corné. Hij biedt de grote taart aan en bedankt de agenten hartelijk. “Super hoe jullie dit gedaan hebben, echt fantastisch, een groot, groot compliment!” Hulleman bedankt op zijn beurt Corné en Klazien. Hij vertrouwt de ondernemers toe dat de taart wel op komt. “Bij de politie is nog nooit een taart blijven staan,” aldus Hulleman.

Foto's 3
Snelkrakers op heterdaad aangehouden in Zwolle, politiehond Nero is de hero! - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Politiehond Nero met Alfred Kappert en Corné Derksen - Foto: Ewoud ten Kleij
Politiehond Nero met Alfred Kappert en Corné Derksen
Foto: Ewoud ten Kleij
Artikel delen: