Brand in binnenstad van Zwolle

Zwolle – Rond 15.45 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen dat er een brand woedde in een woning achter de winkels in de Diezerstraat. De woning staat tussen de winkelpanden aan de Diezerstraat en de panden aan het Gasthuisplein in. Daardoor was de woning voor de brandweer moeilijker te bereiken. Vanaf de Diezerstraat en het Gasthuisplein heeft de brandweer de brand geblust.

Rond 16.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De omliggende (winkel)panden werden ontruimd en een deel van de Diezerstraat en het Gasthuisplein werd afgesloten door de politie. Uit één van de omliggende woningen werd een vrouw met twee huisdieren geëvacueerd. Er is niemand gewond geraakt. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand. De brand heeft schade veroorzaakt in de woning waar de brand ontstond. Daarnaast heeft een sportwinkel water- en rookschade opgelopen en twee andere winkels rookschade. Deze winkels bleven donderdagavond gesloten voor publiek.

 

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Brand in binnenstad van Zwolle”

  1. Het heeft diezerpromenade geheten (misschien inderdaad alleen in de volksmond dat weet ik niet zeker maar het was algemeen bekend) maar de officieele naam is Diezerstraat en deze wordt nu altijd gebruikt

  2. Burgemeester Drijber hernoemde de Diezerstraat in 1970 officieel in Diezerpromenade omdat bij een herbestrating de trottoirs waren verwijderd,er vitrines midden op straat kwamen en een vijver met een water valletje.Deze opening ging met veel vertoon gepaard.
    Ik heb er een stukje film van.Eigen opname.
    De vitrines en vijver zijn alweer lang verdwenen .

  3. Het is op een gegeven moment Diezerpromenade genoemd als een prestigeding. Maar elke rechtgeaarde Zwollenaar noemt het Diezerstraat (of eigenlijk: Dieze’stroat). Import herken je direct aan het gebruik van namen als Diezerpromenade en Burgemeester Drijenbergsingel.

  4. Tjalling,

    zo ook Drijber en ach zo geweldig was hij niet. Jammer dat de Samenhofsingel nu naar hem vernoemd is, daar worden de burgers ook niet in gevraagd(stemmen). (Samenhof en de link naar het Esperanto moest het veld ruimen).

  5. Ja, ik weet dat het nu nog de officiële naam is, maar dat maakt me geen donder uit. Ik blijf Dieze’stroat en Zamenhofsingel zeggen 🙂

  6. wat een geluk dat de brandweer nog kon vertrekken uit dat ed en willem bever complex. spuitgast pu sang hr bongers mis ik echter op de foto’s.

  7. duss
    Jezus dick…wat nou obscuur, ik woon al jaren in de diezerstraat en kan je vertellen dat
    die mensen die daar wonen geen drugsdealer of prosituees zijn, sorry als ik nu je fantasie
    verpest. Niet iedereen wil in Stadshagen wonen he!

  8. Hé Suzie de bui is over hoor????.

    Je herinnert 2 maand na posten de verkeerde, die met een hele andere mening, aan deze uitspraak:

    Was het geen wietkwekerij ? die obscure appartementjes in de binnenstad staan vol met die troep.(denk aan el toro)
    Door joop, op 17 april 2009 om 09:07

    Ff goed lezen. Tof te lezen dat je het geweldig naar de zin hebt in onze mooie binnenstad.
    Zou ik ook wel willen wonen.

    Voel me zeer vereerd dat je me zo noemt als je me noemt, maar dat is echt teveel eer.

Reacties zijn gesloten.