Opening informatieruimte Buurtschap IJsselzone

Zwolle- Vrijdag 24 april om 16.00 uur opent wethouder H Kenkhuis de nieuwe informatieruimte van de Buurtschap IJsselzone. Deze nieuwe informatieruimte wordt gevestigd in de oude Schelleschool aan de Bosweg 9. De opening houdt tevens de start in van de samenwerking met de St Het Oude Veer, een onderdeel van Wezo Flex bv.

Gemeenschappelijk is geïnvesteerd in het opknappen van de oude leslokalen zodat deze nu een moderne en frisse uitstraling hebben. Het ontwerp is gemaakt door Mw A. Ziengs, stagiaire Woninginrichting en Design van het Deltioncollegeen is onderdeel van haar afstuderen. De kleuren sluiten aan bij de kleuren van de natuur van de Buurtschap IJsselzone.

Naast informatie over de Buurtschap IJsselzone, is op de locatie een kaarsenmakerij,  een eenvoudige theeschenkerij en een pluktuin aanwezig. In het voorseizoen is het infocentrum elke werkdag geopend van 9:00 tot 16:30 uur. In de zomer is het de bedoeling ook op de zaterdagen open te zijn.

De openingstentoonstelling omvat de winnende foto’s van de fotowedstrijd die afgelopen najaar is gehouden. Tijdens de opening zal de hr A  Pool de eerste prijs in ontvangst nemen van de  Adri Wever, voorzitter van de buurtschap. Tevens zullen 7 fotografen als aanmoediging het jaardonateurschap van de Buurtschap IJsselzone ontvangen.

Artikel delen: