Schoolvoetbalfinale wederom in stadion FC Zwolle

Zwolle – Aanstaande woensdag 22 april staat de grote Zwolse schoolvoetbalfinale op de agenda. Kinderen uit groep 3 t/m 8 van de Zwolse basisscholen strijden net als vorig jaar in het nieuwe FC Zwolle-stadion om de felbegeerde hoofdprijzen. Veertig teams strijden in vijf verschillende categorieën om de hoofdprijs.

Net als vorig jaar hebben de afgelopen vier weken de wijkvoorrondes plaatsgevonden bij HTC, vv Berkum, ZAC/Zwolsche Boys en WVF. Van iedere wijkvoorronde zijn de twee beste teams per categorie uitgenodigd voor de finale waardoor er nog acht teams per categorie over zijn die gaan strijden voor de titel. De eerste ronde is een knock-out ronde. De vier teams die dan nog overblijven strijden voor de plaatsen 1 t/m 4. De spelende kinderen worden hoogstwaarschijnlijk aangemoedigd door vele klasgenoten, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Alle supporters kunnen plaatsnemen op de tribune en hun favoriete team toejuichen. De echte titanenstrijd tussen de groepen 7 en 8 wordt vlak na zes uur gestart. Deze wedstrijd zal onder leiding staan van een bekende FC Zwolle-speler, die tevens de prijsuitreiking verzorgd.

Naast de organisatie en uitvoering van de schoolvoetbalfinale werken SportService Zwolle en FC Zwolle op meerdere vlakken samen. Middels de breedtesportprojecten ziet FC Zwolle haar maatschappelijke rol tot uiting komen. Daarnaast ziet SportService Zwolle erg veel mogelijkheden om gebruik te maken van de topsport en de kennis van de betaald voetbal organisatie.

Artikel delen: