Ambelt opent Panna Kooien

Zwolle- Donderdag 23 april om 13.00 uur opent de Ambelt aan de Dr. Hengeveldweg te Zwolle op gedenkwaardige wijze haar drie Panna Kooien op het schoolplein. Leerlingen en docenten van de vakrichting Groen- en Tuinbouw hebben deze Panna Kooien vakkundig gebouwd met behulp van gedemonteerde hekken van het oude (gesloopte) stadion van FC Zwolle.

Twee jaar geleden hielpen de leerlingen en docenten mee met het slopen van dit hekwerk. In ruil hiervoor mochten zij het hekwerk houden. Zo ontstond het idee voor een Panna Kooi op het schoolplein. Tijdens de openingshandeling op 23 april spelen de spelers van FC Zwolle een potje voetbal tegen de  leerlingen in één van de nieuwe Panna Kooien. Na de bovengenoemde finale volgen de prijsuitreiking en een dankwoord voor alle betrokkenen die het project ‘Panna Kooi’ mede mogelijk hebben gemaakt. Aansluitend vindt er een minireceptie in het ‘restaurant’ van de Ambelt aan de Dr. Hengeveldweg. Horecaleerlingen presenteren hierbij eigen gemaakte hapjes.

Het project Panna Kooi paste goed binnen de praktijkgerichte kaders van de vakrichting. Daarnaast zorgt de Panna Kooi voor veel vertier en lichaamsbeweging op het schoolplein. Docent Henk Knol: “Toen de eerste kooi een paar maand geleden af was werd er meteen enthousiast gebruik van gemaakt”!

De Ambelt

De Dr. Hengeveldweg is één van de (Voortgezet) Speciaal Onderwijs-locaties van Orthopedagogisch centrum de Ambelt. De Ambelt biedt jongeren met psychiatrische en/of gedragsproblemen onderwijs en begeleiding. Ze wil leerlingen die competenties meegeven, die hen in staat stellen als volwaardige deelnemers zo zelfstandig mogelijk aan het maatschappelijk handelen deel te nemen. De Ambelt schept een pedagogisch klimaat waarin leerlingen zich veilig voelen. Hierbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de doelen uit het regulier onderwijs.

Artikel delen: