Film over historie Koestraat in Zwolle

|   Laatste wijziging

Germa Greving
Foto: Alyssa Demkes

Zwolle – Fraterhuis Academie gaat zaterdag over de Koestraat in Zwolle. Centraal staat de vertoning van een nieuwe, unieke film over de bouwhistorie van dit oeroude stukje Zwolle.

In een speciale samenwerking tussen Museum ANNO en Filmtheater Fraterhuis is de film eenmalig op het grote doek te zien. ANNO-directeur Germa Greving geeft een introductie en er zijn korte lezingen door bouwhistorische onderzoekers.

Fraterhuis Academie: “Werkzaamheden zoals een verbouwing bieden een kans om opnieuw de bouwgeschiedenis van een gebouw te onderzoeken. Recent werd een aantal panden aan de Koestraat in Zwolle – in de buurt van het Fraterhuis – middels bouwhistorisch onderzoek in beeld gebracht. Hierbij werden eerst de beschikbare bouwhistorische rapportages en (archief)bronnen onderzocht. Dit gaf een prachtig beeld van de bouwgeschiedenis van de panden, maar er werden ook nieuwe aanwijzingen gevonden voor hoe de stadsmuur van Zwolle hier liep en er uitzag. Het onderzoek beperkt zich immers niet tot één pand, maar er wordt ook gekeken naar de relatie met de gebouwen en ruimte erom heen.”

De betrokken bouwhistorische onderzoekers vertellen over hun werk en wat ze ontdekt hebben. Daarnaast vertelt ANNO-directeur Germa Greving onder andere over de vitale functie van archivering.

De film en de lezingen vinden plaats op zaterdag 1 april van 11.00 tot 13.00 uur.

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de film.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)